Mócsánék és Golománék is kikaptak

Mócsán Bálint hiába szórt 17 pontot, csapata 16 pontos előnyből kikapott - Golomán Györgyék szoros meccset buktak el a végjátékban.

Idaho State (8-9, 3-3) - Portland State (13-6, 3-3) 83-87 (51-37, 32-50)

Jól kezdett a Bengals, három és fél perc alatt 10 pontos előnybe kerültek a hazaiak (15-5), és hat perc játék után már 13 pont volt a fórjuk az ellenállhatatlanul támadó vendéglátóknak (23-10). Ezt követően a Portland State periódusa következett, amely visszajött a felvonás feléig előbb hat, majd öt pontra, de többek között Mócsán kosarainak következtében gyorsan visszanőtt a differencia 15 pont környékére, a félidőben 14 egységgel állt jobban az Idaho State (51-37). A fordulás után volt 16 pont is a különbség a magyar bedobó hármasa után (57-41), de egyre jobban közelítettek a vendégek, a 31. percben 3 ponttal voltak már csak lemaradva (68-65). Az Idaho State sokáig tartotta minimális előnyét, aztán négy perccel a vége előtt előbb egyenlített a Portland State, majd át is vette a vezetést (80-82). Ez még egyszer visszakerült a hazaiakhoz (83-82), de az utolsó két percben csak a vendégek szereztek pontokat, szám szerint ötöt, ezzel pedig behúzták a két teljesen ellentétes félidőt hozó találkozót.

Mócsán Bálint kezdőként 34 percet töltött ezúttal a parketten, és holtversenyben Brandon Boyddal a legeredményesebb Bengals játékos lett 17 ponttal (3/4 dupla, 3/6 tripla, 2/2 büntető). Volt még 3 pattanója, 2 gólpassza, 1 szerzett és 2 eladott labdája, valamint 4 beütött faultja.

Mócsán a találkozó utáni sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a második félidőben nem voltak olyan szervezettek, mint az elsőben, a végén kimaradt több helyzetük is, és kihagytak nagyjából 10 büntetőt, ez jelentette a különbséget. A magyar fiú úgy érzi, hogy elég jól megoldották a Portland State letámadásos védekezését és azt, hogy próbált rájuk nagy nyomást helyezni ellenfelük - megtalálták az üres helyzeteket, nem vezetgették túl sokáig a labdát, sokat passzoltak, úgyhogy megvoltak a kinti dobóhelyzeteik is, és a palánk alatt is sima ziccereket dobhattak.

A második félidőben túlságosan sok labdaleütéssel és egyéni akcióval dolgoztak, és a helyzetek értékesítésében estek vissza leginkább. Túl sok támadópattanót engedélyeztek az ellenfélnek - ezt majd vissza kell nézniük, de a kizárásokat jobban meg kellett volna oldaniuk, ezt mindenképp helyre kell tenniük a továbbiakra. Elég kemény meccset játszottak egyébként, rég volt ilyen ellenfelük, amely 40 percen keresztül diktálta az iramot, úgyhogy fárasztó volt, de az első félidőben ment a játék, aztán valami megváltozott. Voltak rossz döntéseik, kihagytak pár ziccert és büntetőt, 11/21-gyel végeztek a vonalról. Mócsán dicsérte az ellenfelet, amely elmondása szerint kihasználta ezeket a hibákat. 

A meccs összefoglalója többek között Mócsán zsákolásával, gólpasszával Boydnak, ziccerével és tripláival:


Oregon State (11-7, 3-3) - UCLA (13-6, 4-3) 69-63 (31-26,38-37)

Az első félidő gyakorlatilag végig szoros volt, a legnagyobb különbség pont a felvonás végén alakult ki, amikor egy 6-0-s szakasszal 5 pontos előnyre tettek szert a hazaiak (31-26). A fordulás után sokáig az 5 pont környékén mozgott a differencia, a félidő felénél egyenlített a Bruins (48-48). Nagyon egál környéki volt ezt követően az állás, az utolsó három percre pedig egypontos UCLA-vezetéssel fordultak a felek (59-60). A vendégek azonban az utolsó fél percig nem találtak már be, a hazaiak többek között két gyors triplának köszönhetően futottak egy 8-0-t addig, így el is dőlt a találkozó, végül 69-63-ra győzött az Oregon State.

Golomán György kezdőként 23 percet játszott, ezalatt 2 pontig (1/2 dupla), 2 pattanóig, 2 blokkig és 4 személyi hibáig jutott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus