NCAA: A parádézó Rosco Allené volt a meccsnyerő dobás!

Honfitársunk csak egy ponttal maradt el amerikai egyetemi bajnoki karriercsúcsától, s egálnál ő döntötte el az Arizona State elleni derbit

Stanford Cardinal - Arizona State 75 - 73

Rosco Allen kezdőként 37 percet játszott, ami alatt 24 pontot dobott 8/14-es mezőnyözéssel (3/7 triplából) és 5/6-os büntető mutatóval, ami mellett volt 3 lepattanója, 1 gólpassza és 1 szerzett labdája is, a negatív oldalra pedig csupán egyetlen eladott labda került fel a nevéhez.

A Cardinal egy rövidebb periódust leszámítva végig vezetett, ám a hullámvölgy épp a legrosszabbkor, a hajrá előtt jött a Stanford számára, ám a magyar ifjonc megrázta magát, egy duplájával és egy triplájával újra közel volt a kétszámjegyű előnyhöz a vendéglátó. Viszont újra leállt a gépezet támadásban a Stanfordnál, így egyenlíteni tudott a 18-at szóró Tra Holder húzta Arizona State, ám pár másodperccel a vége előtt Rosco Allen vette kezébe csapata sorsát és két ember mellett bedobta a derbit lezáró ziccert, ami után már csak egy reménytelen távoli kísérletre maradt ideje a vendég gárdának.

Johhny Dawkins együttese ezzel a diadallal újra pozitív mérleggel áll a Pac12-en belül lejátszott alapszakasz mérkőzéseket tekintve, összesen pedig 11-7-es mutatóval rendelkezik. A Stanford legközelebb magyar idő szerint csütörtök éjjel (03:00) játszik, méghozzá a Colorado otthonában. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus