NCAA: Rosco Allen dupla duplával zárta az idényt

A Stanford nem élte túl a Pac12 torna első körét, így Rosco Allenék számára véget ért az idény. Fiatal honfitársunk viszont így is emlékezetes évet zárt!

Washington Huskies - Stanford Cardinal 91 - 68

Rosco Allen kezdőként 32 játékperce alatt 12 pontos, 11 lepattanós dupla dupláig jutott, ami mellett volt 1 gólpassza is, a negatív oldalra pedig 4 eladott labda került fel a neve mellé. Mezőnyből 2/11-gyel zárt (0/6 triplából), a büntetővonalról viszont 8/12-t produkált. 

A Washington már az első percekben eldöntötte a találkozót, félidőre pedig már kiütésessé (50-22) vált a mérkőzés, ami után nem is volt visszaút a csapat éléről nyolc év edzősködés után leköszönő Johnny Dawkins fiai számára. A Cardinal így nem jutott be a legjobb nyolc közé, s ami talán még fájóbb, hogy NIT-címvédőként nem hogy a 68-as főtáblára, de még az idei NIT-re sem kapott így meghívást, ezzel pedig véget is ért a szezon Allenék számára.

A magyar-amerikai bedobó viszont élete legjobb évadján van túl, hiszen 15,6 pontot, 5,6 lepattanót, 1,2 szerzett labdát, meccsenként majdnem két bedobott triplát (mindezt 34%-kal), 1,8 gólpasszt és mindössze 2 eladott labdát átlagolt 30 idei tétmérkőzésén úgy, hogy minden alkalommal kezdő volt és 34,1 percet kapott fellépésenként, mezőnymutatója 42,4%, büntetőzése pedig 73,8% voltak. Túlzás nélkül állítható, hogy a Pac12 szezon All-star csapatába is beválasztott, budapesti születésű magyar válogatott ifjonc a Stanford abszolút legjobbja volt ebben az évadban, melyet pontosan 50 százalékos mutatóval zárt a kaliforniai elitiskola csapata a világ legerősebb egyetemi/amatőr bajnokságában.

Rosco Allen ugyan negyedik évét zárja a Stanfordon, ám mivel második szezonjában súlyos sérülései miatt mindössze hét percet játszott, így "redshirt"-ölte azt az idényét, tehát maradhat még egy végzős évre a Cardinal játékosa. Miután az idei NBA mock draftokon több ízben is számoltak vele lehetséges második körös pick-ként, így kérdéses, hogy él-e a lehetőséggel, hogy menjen a börzére, ám a legutóbbi infók alapján inkább a maradás felé hajlik a 208 centis bedobó. 

Mindenesetre tőlünk is jár a gratuláció honfitársunknak, le a kalappal, Rosco Allen!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus