NCAA: Rosco Allen újabb három kiemelkedő teljesítménye

Fiatal honfitársunk továbbra is a Stanford első számú vezére, s egyre stabilabb produkcióval viszi hátán az NIT-címvédőt a tengerentúlon

Stanford Cardinal - Darthmouth 64 - 50

Egy héttel ezelőtt simán verte Johnny Dawkins együttese a vendégeket, ezen a derbin a MAFC-os nevelésű Rosco Allen a maga 17 pontjával az egész találkozó legeredményesebbje volt, továbbá leszedett 6 lepattanót, s volt 1 szerzett labdája, a negatív oldalon pedig csak 1 eladott labda szerepelt nála, míg mezőnyből 5/13-mal (4/7 triplából), büntetőből pedig 3/5-tel zárt.

Stanford Cardinal - DePaul 79 - 60

A vizsgaidőszak utáni hetes hazai meccsszériájának második összecsapásán a DePault is nagyon könnyedén verték Allenék, a Budapesten felcseperedő 208 centis bedobó 14 pontot, 5 lepattanót és 4 gólpasszt szállított 4/10-es (2/6 tripla) mezőnymutatóval és hibátlan büntetőzéssel (4/4). Ezen felül volt 2 eladott labdája is.

Stanford Cardinal - Texas Longhorns 73 - 75

A hagyományosan March Madness-résztvevőnek számító texasiak ellen óriási hajrát vágott ki mára virradóra a Stanford, ám a Longhorns 1,1 másodperccel a lefújás előtt egy bravúros közelivel lezárta a csatát, és így már csak 5-4-es mérleget tudhat magáénak a Reid Travist fáradásos törés miatt egy időre elvesztő Cardinal. Rosco Allen még a félpályáról dobhatott egyet a dudaszó pillanatában, s bár nem lett hős, 19 pontja (5/10 mezőnyből, 3/7 triplából, 6/6 büntetőből), 3 lepattanója, 1 gólpassza és 1 labdaszerzése 2 labdaeladás mellett megsüvegelendő performansz.

A Stanford legközelebb kedd hajnalban játszik majd a Sacramento State ellen a Konferencián kívüli alapszakasz finisébe érvén. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus