NCAA: Rosco Allenék győzelemmel zárták az első szakaszt

A Stanford magyarja a konferencián kívüli alapszakaszban csapata legjobb dobója és 2. legjobb pattanózója lett, ma kezd a PAC12 alapszakasz!

Stanford Cardinal - Carroll College 83 - 38 

Rosco Allen kezdőként 23 perc alatt 15 pontot dobott, 1 lepattanót szerzett és kiosztott három gólpasszt, ezen felül a negatív oldalra 1 labdaeladás került a neve mellé, mezőnyből pedig 5/7-tel zárt (1/3 triplából), valamint 4/5-ös büntetőzéssel zárt.

Az utolsó konferencián kívüli alapszakasz meccsét nagyon simán nyerte Johnny Dawkins együttese, mely így 7-4-es mutatóval fejezte be ezt a sorozatot, ma éjjel magyar idő szerint 03:00-tól a Utah ellen kezdi is a Pac12 alapszakaszát.

A mérkőzés ERRE A LINKRE KATTINTVA ÉLŐKÉPPEL TEKINTHETŐ MEG!

A 13 éves koráig Budapesten élő és nevelkedő 208 centis bedobó a Stanford legjobb dobója eddig 13,9-es pontátlagával, ami mellé 6,2 lepattanót szed (ő kaparintotta meg a második legtöbbet ebben a szakaszban házon belül), valamint 33,9 játszott percével is magasan az egész Cardinal legfoglalkoztatottabb játékosa. 1 szerzett labdája meccsenként a második helyre elég a csapat rangsorában, de övé a legtöbb bedobott hármas meccsenként (2), valamint a legjobb triplaszázalék (42,3%) is! Mezőnyből egyébként 45,7 százalékkal tüzel, amivel a negyedik a gárdán belül, 74,5-ös büntetőzése viszont a második helyet jelenti számára. Ezekhez nem mellesleg csupán 1,4 eladott labda párosul átlagban, úgyhogy elmondhatjuk, hogy abszolút a Stanford legjobban teljesítő játékosa eddig a MAFC korábbi játékosa, aki negyedik évét (ebből egyet 7 perc híján sérülés miatt teljes egészében kiült) taposó magyar válogatott játékos.

Hajrá Rosco Allen, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus