Rosco Allen és a Stanford már a NIT elődöntőjében

Rosco Allen és csapata, a Stanford Cardinal ma hajnalban a Vanderbiltet verték - ezzel már a NIT elődöntőjében vannak.
 

A második számú év végi torna, a NIT első két negyeddöntőjét rendezték ma hajnalban. Számunkra a Rosco Allennel felálló Stanford és az ág ötödik kiemeltjének, a Vanderbiltnek a csatája volt a fontosabb. Az első félidőben a Cardinal nem tudott elszakadni ellenfelétől, pedig többször is vezetett 6-7 ponttal, de a Vanderbilt mindig vissza tudott jönni a meccsbe. A második 20 perc elején 10-11 pontra is megnőtt a Stanford előnye, a Commodores azonban hét és fél perccel a vége előtt megint visszajött a meccsbe, ekkor mindössze két pont volt lemaradásuk (55-57).

Stefan Nastic büntetőivel lépett el megint a Cardinal, két és fél perccel a lefújás előtt pedig úgy tűnt, el is dőlt a találkozó, hiszen 11 ponttal vezettek Roscóék (62-73). Túl korán nyugodott azonban meg a Stanford - James Siakam büntetőivel és Matthew Fisher-Davis tripláival 29 másodperccel a vége előtt megint csak két pont volt a differencia (75-77). Marcus Allen csak egy büntetőt értékesített, majd Fisher-Davis elrontott triplája után még kettőt kihagyott, a legvégén azonban Fisher-Davis megint hibázott kintről, nem tudott egyenlíteni, így győzött a Stanford 78-75 arányban.

Rosco Allen az első félidőben pont nélkül maradt, a második felvonás során sokkal jobban ment neki a játék. Összességében 34 perc alatt 7 ponttal (1/8 mezőny, 1/4 tripla, 4/4 büntető), 7 pattanóval, 1 gólpasszal és 1 eladott labdával zárt.

A Stanfordra most egy hét pihenő vár, az elődöntőket ugyanis március 31-én, magyar idő szerint már április 1-jén hajnalban játsszák a Madison Square Gardenben. Hogy ki lesz a Cardinal ellenfele, az a mai Old Dominion - Murray State találkozón dől el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus