Rosco Allen vezette győzelemre a Stanfordot

Mára virradóra élete legjobb meccsét játszotta a budapesti születésű ifjonc, aki főszereplő volt a Stanford újabb győzelmében az NCAA-ben.

A Stanford Cardinal két nappal korábbi győztes idénynyitóját követően most is hazai környezetben lépett parkettre, s a papírformának megfelelően 84-73-ra el is verte a South Dakotát. Örömteli, hogy Johnny Dawkins csapatának legjobbja ma a 17 pontos Rosco Allen volt, aki 27 perc alatt kezdőként 6/13-as mezőnymutatót (1/4 triplából) és 4/5-ös büntetőzést hozott össze, továbbá volt 3 lepattanója és 1 blokkja is, a negatív oldalra pedig 1 labdaeladás került fel nála.

Honfitársunk a meccs embereként nyilatkozott is a lefújás után:

"Agresszív akartam lenni és mind támadásban, mind pedig védekezésben igyekeztem odatenni magam. A csapattársaim sokszor találtak meg jó helyzetekben, így sok könnyű kosarat dobhattam. Nagyon jó végre újra pályán lenni. Tavaly végig ott voltam a srácokkal és imádtam nézni, ahogy játszanak, ráadásul a sérülésem ellenére is éreztem, hogy a csapat tagja vagyok. Persze azért teljesen más tevékeny részese lenni a sikernek, úgyhogy remélem, idén én is segíteni tudok és bemutathatunk egy hasonló menetelést most is."

A Stanford Cardinal legközelebb péntek éjjel (magyar idő szerint 01:00-tő) lép parkettre, méghozzá Brooklynban a UNLV ellen.

A mérkőzés videója, benne a korábbi MAFC Kosársuli-nevelés, Rosco Allen parádéjával IDE kattintva érhető el!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus