Rosco Allenék az utolsó pillanatban fordítottak

A Stanford hátrányból nyert, miután 3 másodperccel a vége előtt egy triplával fordított a Pac-12 konferencia tornájának első napján.

A Pac-12 konferencia tornáján 6. kiemelt Stanford Cardinal szinte a sírból hozta vissza a 11. kiemelt Washington Huskies elleni összecsapást. A Stanford az első félidő nagyobb részében vezetett, de a második félidőben szinte végig a Huskiesnál volt az előny. Három és fél perccel a vége előtt még öt ponttal vezetett a Washington (69-64), amikor Stefan Nastic két duplát is értékesített. A Huskies képtelen volt betalálni, 28 másodperccel a vége előtt még büntetőt is hibáztak - egész meccsen 0/3 volt a mutatójuk a vonalról -, Rosco Allen lepattanója után pedig a győzelemért támadhatott a Cardinal.

A magyar ifjonc kihagyta dobását, ám egy támadópattanó után Chasson Randle-höz került a labda, aki 3 másodperccel a vége előtt értékesítette hárompontos kísérletét, ezzel fordított és nyert 71-69 arányban a második 20 perc során végig az eredmény után futó Stanford. A meccset a Cardinal egyértelműen a festékből nyerte meg: 35-26-ra hozták a pattanózást (13 támadópattanójuk volt), a festékből pedig 36 pontot szereztek, míg a Washington csak 10-et. Rosco Allen 33 perc alatt 4 pontig (2/7-es mezőny-, 0/3-as triplamutató), 4 pattanóig (1 támadó), 1 szerzett labdáig, 1 blokkig és 3 személyi hibáig jutott.


Az első kör további mérkőzésein voltak azért érdekességek. Az ötödik kiemelt Arizona State Sun Devils például hiába vezetett 10 ponttal a félidőben a konferenciautolsó USC Trojans ellen, utóbbiak a második 20 perc alatt fordítottak - négy perccel a vége előtt még hét ponttal ment az Arizona State, innen nyert 67-64-re a USC, nagyon komoly meglepetést okozva ezzel. Az előrébb rangsoroltak közül a hetedik kiemelt Oregon State Beavers is "elhullott", ők a második félidő közepén engedték el túlságosan a Colorado Buffaloest, nem volt már számukra visszaút, így utóbbiak 78-71-re nyertek. A nap legsimább meccsét a konferenciában a California Golden Bears játszotta, ők 84-59 arányban szinte lemosták a Washington State Cougarst.

Ma már pályára lép este Golomán György együttese, a UCLA Bruins is, ők a USC-vel mérkőznek meg este fél 11-től, míg a ma hajnalhoz hasonlóan Allenék holnap is 04:30-kor játszanak magyar idő szerint, ellenfelük a harmadik kiemelt Utah Utes lesz.

A negyeddöntők mai párosításai (magyar idő szerint):

#1 Arizona Wildcats - #8 California Golden Bears 20:00
#4 UCLA Bruins - #12 USC Trojans 22:30
#2 Oregon Duck - #10 Colorado Buffaloes 02:00
#3 Utah Utes - #6 Stanford Cardinal 04:30

Élőképes streamet ezen a linken találtok az egyes meccsekhez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus