Tony Parker vezette győzelemre a UCLA-t

A jó nevű, élete meccsét játszó center vezetésével győztek Golomán Györgyék, így a legjobb 16 között vannak már az NCAA tornán.

Tony Parker kezdte meg a pontgyártást büntetőjével, de főszereplővé csak később lépett fel. Az első félidő első felében az UAB akarata érvényesült inkább, Robert Brown vezetésével 21-15-re vezettek 10 perc játékot követően, itt azonban nagyot változott a játék képe. A UCLA kisemberei, Bryce Alford, Isaac Hamilton és Norman Powell nagyon jó döntéseket hoztak: amikor kellett, dobtak, amikor kellett, akkor pedig megtalálták az üres embereket. Parker különösen ficánkolt a palánk alatt, gyakorlatilag mindent bedobott, így vezetésével egy 13-2-es szakaszt csinált a Bruins 2 perc alatt, fordítottak is (23-28). Parker a továbbiakban is megállíthatatlan volt - csak az első félidőben 19 pontot szerzett 6 pattanó mellett -, az UAB pedig ekkor epizódszerepre volt kárhoztatva, csak tripláikkal tudtak versenyben maradni - 15 perc után 6/9-cel álltak kintről, de végig 6 pont környékén volt hátrányuk. A félidő utolsó támadásából a két napja 9/11-gyel triplázó Alford bedobta első hármasát, ezzel kilenccel ment a UCLA a nagyszünetben (36-45).

A második félidő legelején Kevon Looney-t is megdobatták, így 14 pontra nőtt a fehérben játszó Bruins előnye. Minden UAB felzárkózási kísérletet visszavert a UCLA - előbb hét pontra jött fel ellenfelük, mielőtt Hamilton és Alford visszaállították 12-re a különbséget, majd 6-ra, mielőtt Hamilton egymaga duplázta meg a két fél közötti távolságot. Egyszer, 7 perccel a vége előtt még visszajött 7-re a UAB, de a második félidőben csendesebb Parker, valamint Looney és Hamilton pontjaival megint visszaállt a bűvös 12 pontos differencia, végig kézben tartotta a találkozót a UCLA. A végén Parker, Powell és Alford kosaraival alakult ki a 92-75-ös végeredmény, összességében könnyedén nyert a Bruins, akiknél mind az öt kezdőt dicsérni lehet - Parker 28 pontos (karriercsúcs), 12 pattanós, Looney pedig 10 pont, 11 pattanós dupla-duplát ért el.

Golomán György Parker jó meccse miatt ezúttal kevesebbet szerepelt, 1 pattanóval és 2 személyi hibával fejezte be az összecsapást dobott pont és dobáskísérlet nélkül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus