A Louisvilletől az ACC-ig

Heti híreinkben Chane Behannan, a Boise State, a UCLA – USC ellentét, a Cincinnati, Marshall Henderson és az ACC.

A hét legfontosabb történése egyértelműen a Louisville kiválóságának Chane Behanannak a határozatlan idejű felfüggesztése volt, mivel a Cardinals sztárjátékosa súlyosan megsértette az egyetem belső szabályzatát. Behanan egyébként is visszaesőnek számít, hisz az előző idényt is hasonló eltiltással kezdte. A pletykák szerint azonban most jóval többről lehet szó, mivel koránt sem kizárt, hogy az egész őszi szemesztert kénytelen lesz kihagyni.

A szezonrajt közeledtével egymást érik az úgynevezett médianapok. A Boise State egyeteme eleddig inkább az amerikai football programjáról volt ismert mintsem a kosárlabdázóiról. Az egykori Gonzaga asszisztens Leon Rice számára, azonban mindössze hét hónap elegendőnek bizonyult, hogy programját az élmezőny közelébe emelje. A megérkezése utáni első mérkőzésén mindössze 1600 néző foglalt helyet a lelátókon, míg a 2013/2014-es idény nyitányára már elkelt a Taco Bell Arena mind 12500 jegye. A fellendülésben persze az Anthony Drmic és Derrick Marks alkotta tandem is jócskán kivette a részét, amelynek nyomán a gárdát sokan a Top 25-ös rangsorba várják.

A nyugati part legnagyobb riválisai a UCLA és a USC vezetőedzői élesen egymásnak estek a csapataik médianapjain. A USC újdonsült mestere Andy Enfield ugyanis a sajtótájékoztatója keretében nyíltan üzent saját játékosainak, miszerint, ha azok lassú tempójú kosárlabdát kívánnak játszani, akkor nyugodtan iratkozzanak át a UCLA-re. Steve Alford természetesen nem hagyta szó nélkül kollégája kijelentését. „Ha jók az értesüléseim, akkor Enfield beceneve a „lassító”, egyébként is mutasson már fel egy a mi Kyle Andersonunknál gyorsabb kosárlabdát játszó játékost a konferenciánkban.” – vágott vissza Alford.        

A Cincinnati csapata szakítva a tradíciókkal, így a Midnight Madnessét – Midday Madnessre keresztelve tartotta meg a város központjában a Fountain Square-en kialakított pályán. Mint ismeretes a Bearcats az új American konferenciában kezdi az évadot többek között a Louisville, a Connecticut és a Memphis társaságában. A csapat legjobbja a sajtótájékoztatón hatalmasat égett, ugyanis Sean Kilpatrick nem tudta felsorolni az új konferencia csapatait.

Az Ole Mississippi háza táján továbbra is Marshall Henderson szereplése a legnagyobb téma. Mint ismeretes Henderson megszegte a csapat szabályzatát, megbukott egy doppingteszten, letartoztatták a rendőrök kokain birtoklásáért, majd előállították lejárt műszaki, biztosítás illetve egyéb a gépjárművéhez kapcsolódó mulasztás következtében is. Andy Kennedy vezetőedző állta a sarat, ám csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy Henderson együtt edz a csapattal és minden követ megmozgat annak érdekében, hogy még az őszi szemeszter során újra pályára léphessen.

Az ACC edzői a konferencia média napját követően arra a döntésre jutottak, hogy a 2013/2014-es ACC felhozatal talán minden idők egyik legjobb és legerősebb egyetemi csoportosulása lesz. Ezt elsősorban talán a Syracuse, Pittsburgh, Notre Dame hármasának érkezével támasztják ál, bár itt tegyük gyorsan hozzá, hogy 2015-ben jön a Louisville is. A legendás Coach K úgy véli, hogy a konferencia 15 csapatából, akár tíz is eséllyel pályázhat a March Madnessbe való bekerülésre.

A kanadai csodagyerek, Andrew Wiggins ügynöke állítólag Rich Paul lesz. Nem lenne ez meglepő, hiszen a liga legnagyobb sztárjának, LeBron Jamesnek, illetve több kanadai játékosnak, így Tristan Thompsonnak, Myck Kabongónak és Cory Joseph-nek is ő az ügynöke. A másik hír az, hogy az adidas NBA-ben még pályára nem lépett játékos számára rekordösszeget, 10 évre 140-180 millió dollárt ajánlana, ha ők lehetnének a szponzorai. Összehasonlításképpen: LeBron James anno 7 évre 90 millió dollárt kapott.      

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus