Alford: "Golomán harcol a rotációba kerülésért"

Az UCLA csapatában újoncként szereplő Golomán Györgynek komoly esélye van, hogy bekerüljön a csapat aktív rotációjába.

A szezon előtti hírek, beszámolók még arról szóltak, hogy a UCLA-nél úgy terveznek Golománnal, hogy az első két évében szokja meg a csapat körüli dolgokat, utána kap majd nagyobb szerepet. A fiatal magasember azonban - ahogy eddig is - az elmúlt három hétben mutatott kemény munkájával meglepte a sajtó munkatársait és edzőit is. A média képviselőit is komolyan foglalkoztatja, hogy mire lehet képes az újonc játékos. Úgy gondolják, hogy komoly eséllyel pályázik arra, hogy bekerüljön az együttes aktív rotációjába.

Golomán péntek este bemutatkozott a UCLA színeiben. Az Azusa Pacific elleni mérkőzésen csereként 11 perc jutott a magyar játékosnak, mely alatt 1 kihagyott mezőnykísérletet, 1-1 védő-, és támadólepattanót, 2 eladott labdát és 2 személyi hibát jegyzett. Ő zárt viszont a cserék közül a legjobb +/- mutatóval, +7-tel.

A felkészülési mérkőzés előtt két nappal a Bruins hivatalos weboldala interjút készített a csapat vezetőedzőjével, Steven Alforddal.

A kérdezők elsősorban a péntek esti mérkőzésről, lehetséges kezdőcsapatról kérdezték a mestert, viszont az interjú második felében kitértek honfitársunkra is, akinek kapcsán egy teljes kérdést is kapott Alford.

"Annak ellenére, hogy 208 centiméter magas, nagyon képzett srác, de ezt tudtuk már. Erősödnie kell, és ezért keményen dolgozik minden egyes nap. Mindig egy vagy két ismétléssel, emeléssel többet csinál a gyakorlatokból, mint a többi játékos. Szereti az amerikai ételeket. A súly és az erő az idő múlásával jönni fog nála, minél idősebb, érettebb lesz, és minél több időt tölt majd nálunk. Második évét kezdi az Egyesült Államokban, úgyhogy ezzel nem lesz gond. Emellett nagyon képzett, ezt mi is látjuk, nagyon-nagyon jól passzoló magasember, és ez sokat segít nekünk a támadásoknál."

Alfordtól megkérdezték, hogy Golomán tényező lehet-e már elsőévesként a UCLA rotációjában.

"Harcol érte, igen, de még korai erről beszélni, hiszen még november sincs, nem hinném, hogy egyelőre kialakult rotációról beszélhetünk. Ha ma kezdenénk, akkor G.G. határozottan harcban lenne a bekerülésért. Az egymás elleni játékban jól teljesített, és nagyon jó az edzésmunkája is. A többiek is szeretnek vele játszani, és ahhoz képest, hogy mennyire fiatal, nagyon érti a játékot, tudja, mit kell csinálnia. Jól járatja a labdát, jól helyezkedik, hogy a többieknek több helye legyen, és rohanós játékban is lehet használni. Nem csinál olyan dolgokat, melyekre még nem áll készen. Tudja mik a gyengeségei, de dolgozik rajtuk, és jó munkát végez." - válaszolt a vezetőedző.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus