Érzelmek, sérülések és Hype

Avagy heti hírek az NCAA világából…Középpontban Robert Kirby, Zay Jackson, Andew Wiggins, Kevin Ware, a Colorado és egy brutális parkett…

Egy nagyon érzelmes hírrel kezdjük heti hírhalmunkat, mivel a héten a Memphis Tigers másodedzője Robert Kirby hatalmas lelki tettet végrehajtva odaadta az egyik veséjét beteg testvérének. Kirby édesanyja sajnálatos módon veseelégtelenségben hunyt el, akkor, amikor a karakán segítő még csak 17 esztendős volt. A család nem is gondolta volna, hogy ennyi idő elteltével a most 57 éves nővérénél Virginia Kirknél is ugyanez a betegség üti fel a fejét. „Az édesanyám idejében nem volt még esély a túlélésre. Ő a nővérem, ennek kapcsán egy pillanatra sem volt kétségem afelől, hogy mit is kell tennem. Hamarosan visszatérek a stábhoz és a srácokkal fogok készülni, de most a család a legfontosabb.” – nyilatkozta magabiztosan Robert.

Rossz hírek érkeztek a szezonkezdet előtt nagy reményekkel készülő Murray State háza tájáról is. A csapat egyik legígéretesebb játékosa az irányító Zay Jackson ugyanis nagyon súlyos térdsérülést szenvedett a Racers múlt vasárnapi edzésén. Zay térdében az ACL és az LCL elnevezésű elváltozás is fellépett miután egy sikertelen zsákolást követően rosszul fogott talajt. Ez az eset könnyen rányomhatja a bélyegét a gárda egész éves szereplésére, mivel Jackson minden bizonnyal kénytelen lesz az egész idényt kihagyni. Jobbulást.

Közben a Kansas újoncának Andrew Wigginsnek a hypolása kezd a tetőfokára hágni miután azt megelőzendően, hogy egyetlen másodpercet is játszott volna az NCAA-ben máris felkerült a legendás Sport Illustrated címlapjára. Luke Winn a cikkében konkrétan a legendás Wilt Chamberlainhez hasonlította a Jayhawks zöldfülűjét. „Ha nem is éri majd el Wilt Chamberlain szintjét, azért Danny Manninget vélhetően űbereli majd.” – írja. Meglátjuk.

Tovább javul az elmúlt Final Fourban brutális lábtörést szenvedő Kevin Ware fizikai állapota, aki, ha a hírek igazak, akkor beöltözhet a Louisville szezonbeli első mérkőzésére. „Lassan haladunk. Az emberek sajnos próbálnak sürgetni minket, hogy had lássák őt újra játszani. Ha készen áll, akkor játszani fog, de ez nem úgy megy, ahogy sokan azt gondolják.” – nyilatkozta kissé hevesen Rick Pitino vezetőedző. Vélhetően Ware számára, így csak a törölköző lobogtatás jut az első szemeszterben.

Tovább robog Tad Boyle fantasztikusan felépített programja a Coloradon. Azok után, hogy a gárda az elmúlt idényt immáron már zsinórban a harmadik alkalommal legalább 20 győzelemmel zárta, most a bérleteket és a jegyeket tekintve is mérföldkőhöz érkeztek. Ugyanis már ezen a héten előre elkelt az összes hazai mérkőzésre valamennyi jegy, így a százalékos arányt tekintve felülmúlták az intézmény amerikai football programját is. Így már most bizonyos, hogy minden egyes mérkőzésen legalább 11.000 fanatikus néző lesz jelen a csarnokban.

Hihetetlenül menő ebben az uborkaszezonban a parketták felújítása. A dizájnerek jobbnál jobb efekteket találnak ki, mi szurkolók, pedig alig bírjuk kapkodni a fejünk. Ezúttal a San Jose State új játékterén akadt meg az ember szeme, amelyre nem kevesebb, mint öt spártai harcost varázsoltak fel. A Bay Area környékén nem igazán érezhető a gazdasági válság, így a sportbefektetők szekere is jó ütemben zakatol. A csapat vezetői, pedig úgy vélik, ha a srácok esetleg kissé elcsüggednek a mérkőzések alatt, akkor csak rátekintenek majd a harcosokra és máris erő ötlik beléjük. Impozáns az bizonyos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus