Golománék menetelnek!

Alig egy hét leforgása alatt négy mérkőzést játszott a Golomán Györgyöt soraiban tudó Sagemont Lions, mely minden alkalommal diadalmaskodott soros ellenfelei felett. A magyar kosárlabdázás feltörekvő tehetsége jó játékkal járult hozzá csapata eredményességéhez.

Korábban beszámoltunk arról, hogy győzelemmel debütált Golomán az Egyesült Államokban, a folytatás azonban nem bizonyult olyan tükörsimának, mint a nyitómeccs. Az Oak Ridge otthonában komolyan megizzadt a Sagemont, csak nagy nehézségek árán tudtak győzedelmeskedni 66-62 arányban. A magyar játékos 4 pont mellett, 10 lepattanót tett a közösbe.

Oak Ridge (2-1) – Sagemont Lions (2-0) 62-66
A Sagemont legjobb dobói: Kirby 27, Crawford 17, Ali 13

A soron következő derbit ismét nagy csatában nyerték meg, igaz, ekkor sem élvezhették a hazai pálya előnyét, mivel Orlandóban, az Oak Ridge otthonában bonyolították a találkozót. Golomán addigi legjobb játékát nyújtva, 7 pontig és 9 lepattanóig jutott.

Sagemont Lions (3-0) – First Academy (2-2) 62-60
A Sagemont legjobb dobói: Ali 17, Kirby 14, Cooper 12, Crawford 10

Negyedik mérkőzésüket december 2-án, újfent idegen környezetben játszották, ám ez cseppet sem zavarta az Oroszlánokat. Gyuri a szezon során először jutott tíz pont fölé, s sorozatban harmadszor végzett nem csak csapata, hanem a mérkőzés legjobb lepattanózójaként, csupán két gyűrűről lecsorgó labda hiányzott a dupla duplához, 14 pontot és 8 lepattanót jegyzett.

Sagemont Lions (4-0) – Scheck Hillel Community School (0-4) 58-39 (37-17)
A Sagemont legjobb dobói: Ali 19, Golomán 14

Kedd este végre a Sagemont iskola falai között játszhattak, s teljesítményükön meglátszott a haza környezet általi magabiztosság. Kemény meccset vívtak a Norland együttesével, mely addig mindössze egyetlen kudarcot számlált. Golomán folytatta jó sorozatát 7 pont, 11 lepattanó került a statisztikájába, utóbbi ismét a mérkőzés legmagasabb száma, mely egyben szezoncsúcs a magyar tehetség számára.

Sagemont Lions (5-0) – Norland (3-2) 58-46 (23-16)
A Sagemont legjobb dobói: Cooper 18, Ali 13, Crawford 11, Golomán 7

A mérkőzés összefoglalója, benne blokk, tempó, gólpassz Gyuritól:

 

A végére itt egy videó a csapattárs, Ali zsákolásáról:


 
Golománék legközelebb a jövő hét folyamán lépnek parkettre, ám akkor öt nap leforgása alatt három mérkőzést játszanak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus