Győzelemmel fejezték be Golománék az ausztrál túrát

Sikerrel zárta utolsó ausztráliai felkészülési mérkőzését Golomán György csapata, a UCLA Bruins.

Melbourne United - UCLA Bruins 89-84 (19-20, 18-20, 31-20, 21-24)

A mérkőzés részletes statisztikája itt elérhető.

A hétvégén először lépett parkettre felnőtt csapat ellen a UCLA, amikor Melbourne United otthonában mérkőzött telt ház, 3500 néző előtt. Igazi hullámvasutat járt be a Bruins, mivel rendre a házigazda kezdeményezett, de az egyetemisták mindig visszajöttek a meccsbe, fordítottak. A harmadik negyed végétől kezdve azonban már folyamatosan a United diktálta a tempót, s bár hajrázott a UCLA, de a hosszabbítást nem tudta kicsikarni.

Golomán György ezen a találkozón a cserepadról szállt be a játékba, bő 14 perc alatt 5 pont (4-ből 2 mezőnyből, 2-ből 1 büntető), 3 lepattanó, 1 eladott labda, 2 kiharcolt és 4 saját személyi hiba került a statisztikájába.

Brisbane Bullets - UCLA Bruins 91-94 (29-26, 22-23, 23-21, 16-24)

Magyar idő szerint tegnap délelőtt utolsó találkozóját is letudta a UCLA, melyet Brisbane Bullets ellen vívott, ismételten telt ház, közel 4000 néző előtt.

A találkozót támadásban jól, védekezésben kevésbé hatékonyan kezdte a Bruins, ugyanis a hazaiak 66%-os mezőnypontossággal jutottak el 29 pontig. A második negyedre Alford mester felrázta fiait, akik rendezték soraikat támadásban, s 10 támadólepattanót gyűjtöttek be a félidőig.

A fordulás után az jelentette a legnagyobb problémát a vendégek számára, hogy Lonzo Ball és Bryce Alford néha túlpörgött a támadó oldalon, s amellett, hogy nem ültek a triplák, gyűltek az eladott labdák, szám szerint 14 a harmadik negyed végéig. A folyamatosan zárkózó vendégek sokkal energikusabban érkeztek az utolsó percekre, s Hamilton, valamint Holiday játéka előkészítette Alford pillanatait. A mérkőzést egy érdekes játékvezetői ítélet zárta. Hárompontos Bruins vezetésnél 2 másodperccel a lefújást előtt Bryce Alford mezőnyben faultolta a hazaiak irányítóját, de a játékvezetők úgy vélték, hogy hiába a korai sípszó, ő a dobómozdulat közben követte el a faultot, 3 büntetőt ítéltek. Mindhárom büntető kimaradt azonban, így a UCLA győzelemmel zárta ausztrál túráját. 

Golomán György ez alkalommal kevesebb dobáslehetőségig jutott, de újfent 15 perc környéki játékidőt kapott.

A mérkőzésről jelenleg nem áll rendelkezésre részletes statisztika. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus