Két hely elkelt a 64-es főtáblán, már csak kettő kiadó

Tegnap este és ma hajnalban két mérkőzéssel kezdetét vette a March Madness. A "selejtezőknek" számító találkozókon az Albany és az NC State együttesei diadalmaskodtak - előbbi egy borzasztóan hullámzó első félidő után, utóbbi simábban, de TJ Warren egyetemi rekordja mellett. Lássuk az összefoglalókat, illetve hogy mi várható ma!

South

#16 Albany  -  #16 Mt. St. Mary's   71-64 (35-31, 36-33)

A déli konferencia 16. kiemeléséért szállt harcba egymással az Albany Great Danes (19-14) és a Mt. St. Mary's Mountaineers (16-17). Valamivel esélyesebbnek tűntek a hazaiak, hiszen jobb mérlegük mellett jobb formában is voltak az utóbbi időben: utolsó 8 meccsükből 7-et megnyertek, míg a túloldal inkább csak az utolsó 5 meccsre kapta össze magát.

Az Albany két végzőse, a hátvéd DJ Evans (22 pont, 9 pattanó, 3 gólpassz) és a kiscsatár Gary Johnson (13 pont, 7 pattanó) segítségével repülőrajtot vett: nyolc és fél perc alatt 21-2-re húztak el ellenfelüktől. Hogy nem nyerték meg a meccset, az öt perc alatt világossá vált: ennyi idő kellett a Mt. St. Mary's-nek, hogy többek között az újonc kiscsatár, Will Miller (21 pont, 7/12 tripla) három triplájának köszönhetően egy 18-0-s rohammal gyakorlatilag egalizáljon a 14. perc közepére (21-20). A végzős hátvéd, Rashad Whack (16 pont) pontjaival még a vezetést is átvették, ám a félidő vége jobban sikerült az Albanynak. Evans mellett a másodéves hátvéd, Peter Hooley (20 pont, 3 gólpasszt) és a harmadéves kiscsatár, Sam Rowley (8 pont, 13 pattanó) is elkezdte termelni a pontokat, így valamivel jobban állt a félidőben a Great Danes (35-31).

A második félidő elején Sam Prescott (14 pont) is kezdett beindulni, vissza is vette a vezetést a Mt. St. Mary's, de 41-45 után jött egy 10-1-es Albany-futás, és innen már nem volt visszaút a Mountaineers számára. Főként Miller tripláinak köszönhetően visszajöttek -7-ről is, folyamatosan ott voltak a ellenfelük nyakán, 1-1 pontokra meg tudták közelíteni az Albanyt, de egyetlen egyszer sem tudták átvenni a vezetést. Egy pontos vezetésnél, két perccel a vége előtt Hooley volt eredményes, 12.6 másodperccel a lefújás előtt pedig Evans két jó büntetője le is zárta a meccset. Az Albany így a South konferencia első számú kiemeltje, a Florida ellenfele lesz.

 

Midwest

#12 NC State  -  #12 Xavier   74-59 (34-28, 40-31)

A Midwest régió 12. kiemeléséért szállt harcba egymással a North Carolina State Wolfpack (21-13), amely jó idénykezdet után visszaesett, utolsó 5 meccséből azonban 4-et megnyert, és a Xavier Musketeers (21-12), akik 13-3-as évkezdetük után kifejezetten gyengén zárták a szezont.

Fej-fej mellett kezdtek a felek, aztán az első félidő közepén csinált a NC State egy 8-0-s futást, amelynek köszönhetően 10 pontra elléptek (24-14). Bő 5 perc, és egy 12-3-as szakasz kellett a Xaviernek a zárkózáshoz, az első 20 perc végén azonban így is Wolfpack állt jobban (34-28). A fordulást követően kapaszkodott a Musketeers, de TJ Warren (25 pont, 5 pattanó) szinte egyszemélyben eldöntötte a találkozó sorsát, vezetésével nőtt 10 pontra az NC State előnye a félidő felére, onnan pedig már nem tudott visszajönni a Xavier, jóval korábban eldőlt ez a meccs, mint az előző (74-59).

Érdekesség, hogy az idén az ACC konferencia legjobb játékosának választott Warren az NC State történelemkönyvébe is beírta magát: 848 ponttal ő az új csúcstartó az egyetemen az egy idény alatt dobott pontok tekintetében.

Az idei draft első körébe várt, másodéves Warren mellett a harmadéves hátvéd, Ralston Turner (17 pont) volt kiemelkedő, míg a túloldalon a szintén harmadéves center, Matt Stainbrook (19 pont, 9 pattanó) vitte a csapatot a hátán. Az NC State ellenfele az ötödik kiemelt St.Louis lesz a "második" körben.

A mai program:

Cal Poly - Texas Southern (23:30)
Iowa - Tennessee (02:10)

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus