Kevin Ware, Eric Moreland és a heti hírek

Louisville hátvédje Kevin Ware úgymond orvosilag zöld utat kapott az edzésekhez azok után, hogy hat hónappal ezelőtt horrorisztikus lábtörést szenvedett. Rick Pitino feje azonban most más miatt fő, hisz a Final Four legértékesebb játékosa Luke Hancock eléggé stresszes nyáron van túl. Előbb fáradságra panaszkodott majd, megsérült a bokája, június végén, pedig tragikus körülmények között elveszítette édesapját. „Luke rendben lesz a szezon rajtra, összeszedi magát a november 9-ei College of Charleston elleni első feldobásra.” – nyilatkozta Pitino.

A minap felmerült egy érdekes pletyka miszerint az első osztályban szereplő egyetemi sportolók fizetést kaphatnának. Sokan emelték fel a szavukat emellett, mivel az edzők degeszre keresik magukat az egyetemi sportolók pályán mutatott teljesítménye kapcsán, miközben azok hivatalosan egy fillért sem kapnak. Ellenoldalon persze jó pár edző azonnal felcsattant: „Ez a legnagyobb hülyeség, amit valaha hallottam. Ez a sport így tiszta.” – mondta a Jim Boheim a Syracuse mestere. „Ami évtizedekig jól működött, azt most miért is kellene megváltoztatni?” – hördült fel Coach K a Duke legendás edzője. Mindenesetre az NCAA elnöke Mark Emmert megfontolás alá vette az ötletet.

A Mississippi edzője Andy Kennedy elmondta, hogy sztárhátvédje Marshall Henderson ugyan mérkőzéseket fog kihagyni eltiltása miatt, de Ő ennek ellenére is komolyan számol vele az előttünk álló idényben. Henderson akkor került a negatív oldalra, amikor júliusban marihuána és kokain birtoklása miatt került a rendőrség látószögébe. Ráadásul visszaeső is, mivel 2011-ben már egyszer ugyanezen okokból kifolyólag próbaidőre bocsátották. A pozitív oldalon persze a meccsenkénti 20,1 pontos átlaga sokat nyom a latba.

Nagy reményekkel vágott neki a felkészülési időszaknak az Oregon State gárdája, ám két játékosuk hamarosan elszomorította a vezetés elképzeléseit. Eric Moreland 14 mérkőzéses, míg Devon Collier egy meccses eltiltást kapott miután megsértették a csapat belső szabályzatát. Az okokat természetesen ezúttal sem ecsetelték.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus