March Madness, 3. nap: Az első 1. kiemelt búcsúzó

8 csapat már ott van a legjobb 16 között, köztük Golomán György és a UCLA - lássuk, mi történt az NCAA torna tegnapi játéknapján.

A péntek esti, szombat hajnali játéknap kevésbé eseménydúsan alakult, egyedül a selejtezőre is kényszerülő, 11. kiemelt Dayton jutott tovább alacsonyabb besorolású gárdaként a keleti régióban, mindenhol máshol a papíron előrébb rangsorolt gárdák diadalmaskodtak.

Tegnap aztán ebben a szektorban esett ki az első első számú kiemelt, a Villanova, amely a NC State-től kapott ki 72-69 arányban, de viszonylag simán. Az első félidő nagy részében fej-fej mellett haladt a két fél, a North Carolina State egy tripla után négypontos előnnyel mehetett a nagyszünetre. A találkozó a fordulás után dőlt el, amikor 12 egységnyi fórt épített ki magának a 8. kiemelt, onnan pedig már nem tudott visszakapaszkodni a Villanova. Hiába dobott Darrun Hilliard három triplát is az utolsó másfél percben, a NC State elég jól büntetőzött ahhoz, hogy lehozza a meccset.

A Midwest első kiemeltje, a Kentucky magabiztosan jutott a következő körbe. A Cincinnati ugyan 16 percig nagyon szépen szorongatta jóval esélyesebb riválisát, vezetett is még 24-21-re, de a felvonás utolsó négy percében a Kentucky egy 10-0-t csinált, így már a félidőben is 7-tel mentek. A fordulás után még visszajött 3-ra a Bearcats, de a 25. perctől kezdve folyamatosan nőtt a differencia a két gárda között, így nyert végül 64-51-re a Kentucky, amely ezen az estén még csak jól sem játszott, így sem tudták azonban legyőzni.

A Midwest másik tegnapi meccsén a harmadik kiemelt Notre Dame és a hatodik kiemelt Butler csapott össze. Előbbiek vezettek az első félidő nagy részében, de 12 pontos fórjukból a nagyszünetre csak 2 maradt. A fordulás után a kocka is fordult, 10 perccel a vége előtt már 6-tal a Butler ment, de viszont gyorsan fordított a Notre Dame. Az utolsó három percben nem esett kosár, így 55-55-tel végeztek a felek a rendes játékidőben. A hosszabbításban aztán Jerian Grant (16 pont, 5 gólpassz, 5 pattanó) és Steve Vasturia (20 pont, 6 pattanó) vezetésével meglépett a Fighting Irish, és nyert is 67-64 arányban.

A déli régió egyik meccséről, a UCLA győzelméről tegnap külön is beszámoltunk már. Egy másik Pac-12 gárda, az ötödik kiemelt Utah is továbbment ebben a "szektorban", miután 75-64 arányban verték a negyedik kiemelt Georgetownt. Hét perccel a vége előtt még egál volt az állás, 53-53 után azonban csinált a Utah egy 8-2-s futást Dakarai Tucker vezetésével, itt megszerzett előnyét pedig már nem adta le a Utes.

A nyugati régióban a második kiemelt Arizona egy szoros első félidő után könnyedén verte a 10. kiemelt Ohio State-t 73-58-ra. A második félidő elején Gabe York (19 pont, 5/9 tripla), TJ McConnell (19 pont, 6 pattanó, 6 gólpassz, 5 szerzett labda) és Kaleb Tarczewski (8 pont, 9 pattanó) vezetésével gyorsan megléptek 10 pontra, onnan pedig már nem volt visszaút a Buckeyesnak. A vesztesnél D'Angelo Russell (9 pont, 7 pattanó, 6 gólpassz) sokoldalú volt, de pocsékul dobott (3/19 mezőny), míg a túloldal két első körbe várt tehetsége, Stanley Johnson (4 pont, 10 pattanó, 1/12 mezőny) és Rondae Hollis-Jefferson (11 pont, 10 pattanó, 5 gólpasz, 3/12 mezőny) ugyanezt mondhatják el magukról.

Ellenfelük a legjobb 16 között a hatodik kiemelt Xavier lesz, amely szinte végig vezetett a 14. kiemelt Georgia State ellen. A második félidő elején egyenlített a George State, de a Xavier a felvonás felénél már 8 pontos előnyben volt, onnan pedig már nem volt visszaút ellenfelük számára, végül 75-67-re nyertek úgy, hogy mezőnyből 67.6%-kal dobtak (23/34).

Egy mérkőzés maradt még hátra: a negyedik kiemelt North Carolina az ötödik kiemelt Arkansasszel csapott össze. Az első félidő szorosan alakult, ahogy a második felvonás első 10 perce is. A 30. perc elején még 59-58 volt az Arkansasnek, a Tar Heels azonban egy 2-13-as futással fordított, ellenfelük pedig már hiába próbált fordítani, nem tudott a North Carolina közelébe sem kerülni, így utóbbiak nyertek 87-78-ra.

A legjobb 16 közé bekerülő másik 8 csapat kiléte a mai napon, illetve hajnalban dől majd el - élőképes streameket ezen a linken találtok a meccsekhez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus