March Madness, 3. nap: Kiesett a címvédő Villanova

Tegnap este és ma hajnalban lejátszották a March Madness harmadik napját is, amelyen azért már volt csillaghullás - kiesett a címvédő Villanova, a First Fourból továbbjutó Xavier pedig a Maryland után a nyugati régió harmadik kiemeltjét, a Florida State-et is legyőzte. Lássuk, mi történt a harmadik napon!

Kelet

A Keleti régió első kiemeltje, a címvédő Villanova a nyolcadik kiemelt Wisconsinnal találkozott. A Badgers az első félidő nagy részében vezetett, 4 ponttal álltak jobban a nagyszünetben, de a második játékrész első harmada után fordított a Villanova. 5 és fél perccel a vége előtt még a Wildcats vezetett 57-50-re, de a Wisconsin futott egy 12-2-es 3 és fél percet (62-59), az utolsó fél percre pedig egállal fordultak a csapatok (62-62). A döntő szót a Wisconsin legjobbja, a draft második körének második felébe várt Nigel Hayes (19 pont, 8 pattanó) mondta ki, aki 11.4 másodperccel a vége előtt dobott egy ziccert, miután szépen forgatta meg védőjét és ment el az alapvonalon mellette. Erre a Villanova már nem tudott válaszolni, így nyert a Badgers végül három ponttal. A Villanova legjobbja a második kör elejére várt Josh Hart volt (19 pont, 5 eladott labda), de a végén az ő kezéből tépték ki a labdát.

A régió másik most rendezett mérkőzése sokkal simább volt, a negyedik kiemelt Florida már a félidőben is 31-17-re vezetett az ötötdik kiemelt Virginia ellen, végül utóbbiak a 40-ből sem tudtak kijönni (65-39). A Gatorsnél a második kör első felébe várt Devin Robinson volt az egyik legjobb (14 pont, 11 pattanó), de most nem nagyon kellett megszakadnia senkinek, miután a Virginia pocsék támadójátékot mutatott be. A következő körben a Florida a Wisconsinnal találkozik majd.

Eredmények a Keleti régió 2. köréből

Villanova (1.) - Wisconsin (8.)  62-65
Florida (4.) - Virginia (5.)  65-39


Midwest

A Midwest régióban egyetlen találkozót bonyolítottak le. A negyedik kiemelt Purdue a félidőben magabiztos előnyben volt az ötödik kiemelt Iowa State ellen (44-31), sőt, a 26. percben már 19 ponttal állt jobban a Boilmakers (58-39). Innen azonban kevesebb mint 6 perc alatt csinált egy 21-5-ös szakaszt az Iowa State, ezzel visszajöttek 3 pontra (63-60). Összeszedte némileg magát a Purdue, de 71-67 után egy 6-0-val már az Iowa State állt jobban alig több mint 3 perccel a vége előtt. Erre azonban egy 7-0-val válaszolt a Purdue, az utolsó percben pedig két fontos támadópattanót is leszedtek, mikor az Iowa State az egyenlítésért vagy a győzelemért támadhatott volna, így győzött végül négy ponttal a negyedik kiemelt (80-76). A győztesnél Vincent Edwards (21 pont, 10 pattanó, 4 gólpassz) mellett az első kör végére várt Caleb Swanigan vitte a prímet (20 pont, 8/19 mezőny, 12 pattanó, 7 gólpassz). A vesztesnél a második kör közepére jósolt Monte Morris sokoldalúan kosarazott (18 pont, 9 gólpassz, 4 pattanó, 3-3 szerzett labda, 1/7 tripla).

Eredmények a Midwest régió 2. köréből

Purdue (4.) - Iowa State (5.)  80-76


South

A Déli régióban is egy mérkőzést bonyolítottak le. A negyedik kiemelt Butler az első félidőben már 11 ponttal is vezetett a 12. kiemelt Middle Tennessee ellen, ebből 5 pont maradt a nagyszünetre (36-31). A fordulás után 10 pont környékén mozgott a Butler fórja egészen a 33. percig, amikor 59-47 után egy 9-0-val visszajött a meccsbe a Middle Tennesse az utolsó négy percre (59-56). Innen azonban megint meglépett a Bulldogs 8 pontra, és igazán szorossá már nem tudta tenni a meccset a Blue Raiders, 9 ponttal győzött a negyedik kiemelt. 

Eredmények a Déli régió 2. köréből

Butler (4.) - Middle Tennesse (12.)  74-65


West

Ahogyan az első, úgy a második körben is lezavarták az első napon a Nyugati régió összes meccsét. Az első kiemelt Gonzaga 41-20-ra vezetett a második félidő elején a Northwestern ellen, ahonnan visszajött még 5 pontra a nyolcadik kiemelt a 35. percre, de győzni nem igazán volt esélye - a Gonzaga hatpontos sikerrel lépett tovább. A negyedik kiemelt West Virginia 7 pontos fórra tett szert az első 20 percben, és a második félidőben sem engedték át az irányítást az ötödik kiemelt Notre Dame-nek - magabiztosan húzták be a sikert, ezzel ők lesznek a Gonzaga ellenfelei a legjobb 16 között. A Fighting Irish-nál a második kör végére jósolt VJ Beachem az első kör után után a másodikban sem volt jó (9 pont, 2/14 mezőny), neki nem jött össze a March Madness. A Gonzaga és a West Virginia egymás ellen játszanak a legjobb 16 között.

A 11. kiemelt Xaviernek még "selejtezőt" kellett játszania a főtábláért, tehát a First Four körben is pályára kellett lépniük, így ez már a harmadik meccsük volt, de egyre jobb formát mutatnak. Az első félidőben is 10 ponttal vezettek a harmadik kiemelt Florida State ellen, de a második 20 perc során egyszerűen elgázolták ellenfelüket, nagyon könnyedén, 25 ponttal győztek végül. A vesztesnél a drafton Top10-be várt Jonathan Isaac főleg a pattanózásból vette ki a részét (8 pont, 12 pattanó), míg a második kör közepére várt Dwayne Bacon kifejezetten jó volt támadásban (20 pont, 5 pattanó, 3 gólpassz), de ez is kevés volt a továbbjutáshoz. A második kiemelt Arizona 30 percig nem találta a fogást a hetedik kiemelt St. Mary's-en, de 44-46 után csináltak egy 7-0-t a második félidő közepén, onnantól kezdve pedig nem adták át a kezdeményezést, 9 ponttal nyertek. A győztesnél a Top10-be várt Lauri Markkanen hozta a szokásos megbízható játékát (16 pont, 11 pattanó, 2 blokk), a második kör közepére jósolt Kobi Simmons viszont csak 6 percet játszott. Az Arizona az eddig parádésan menetelő Xavierrel csap össze a Sweet 16-ben.

Eredmények a Nyugati régió 2. köréből

Gonzaga (1.) - Northwestern (8.)  79-73
West Virginia (4.) - Notre Dame (5.)  83-71
Florida State (3.) - Xavier (11.)  66-91
Arizona (2.) - St. Mary's (7.)  69-60

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus