March Madness: A Syracuse hatalmas fordítása

Kialakult a Final Four mezőnye a March Madnessen: a Syracuse hatalmas fordítást mutatva jutott a négy közé, a North Carolina az egyetlen első kiemelt.

A March Madness tegnapi játéknapján kialakult a Final Four mezőnye. A Midwest régióban óriási meccset játszott egymással az első kiemelt Virginia és a 10. kiemelt Syracuse. Az Orange pocsékul kezdte a meccset, 35-21 volt a félidő a Virginiának, ám a második 20 percben óriásit fordult a kocka, 15 perc alatt fordított a Syracuse Malachi Richardson (23 pont, 6/16 mezőny, 3/7 tripla, 8/9 büntető) vezetésével. Richardson kosaraival tovább nőtt az Orange előnye, a végjátékban pedig egyetlen egyenlítési lehetősége volt az első kiemeltnek, azt elhibázták, egyébként büntetőkkel behúzta a meccset a Syracuse.

A keleti régióban az első kiemelt North Carolina és a hatodik kiemelt Notre Dame csapott össze egymással. A Tar Heels jobban kezdett, a Fighting Irish azonban a 27. percre fordított (51-52). Itt futott a North Carolina egy 12-0-s szakaszt, ezzel el is döntötte a mérkőzést, nem tudta már szorosabbá tenni az összecsapást a Notre Dame, így a Tar Heels 88-74-re győzött. A vesztesnél a lotterybe várt Demetrius Jackson (26 pont, 10/16 mezőny, 3/7 tripla, 3/4 büntető) kiválóan játszott, de nem kapott elég segítséget társaitól. A másik oldalon az nbadraft.net által Top14-be jósolt, a DraftExpress által csak második körbe várt erőcsatár, Brice Johnson (25 pont, 10/15 mezőny, 5/5 büntető, 12 pattanó) vitte a prímet.

A Final Fourra Houstonban kerül sor. A két elődöntőt magyar idő szerint április 3-án, vasárnap hajnalban játsszák, a fináléra pedig kedd hajnalban kerül majd sor a két győztes között.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus