March Madness: Wisconsin - Duke döntőt rendeznek

Az eddig a pontig hibátlan Kentuckyt megállította az elődöntőben a Wisconsin, így a Badgers mérkőzik a Duke-kal a végső győzelemért.

A két elődöntő közül a Michigan State - Duke volt a simább, az első kiemelt ugyanis borzasztó könnyedén verte a hetedik kiemeltet. Négy perc játék után az ekkor három triplát is bedobó Denzel Valentine vezetésével még a Spartans állt jobban (14-6), de hat percig pontképtelenek voltak, így a 10. percben már szinte eltörölte hátrányát a Blue Devils (14-13). Jahlil Okafor és Justise Winslow vezetésével fokozatosan húzott el ezt követően ellenfelétől Mike Krzyzewski együttese, támadásban a Michigan State teljesen megállt, félidőben már 11 pontos hátrányuk volt (25-36).

Fordulást követően azonnal eldőlt a találkozó, 6-0-val nyitott a Duke, ezzel bebiztosította győzelmét. A 27. percben a 20 pontot is elérte a két gárda közötti differencia (34-54). Innen 13 pontig többször is "felzárkózott" a Spartans, ennél közelebb azonban egyszer sem jutottak, simán győzött a Duke végül 81-61-re.

A draft szempontjából a két leginkább érdekes ember, Okafor (18 pont, 6 pattanó, 2 blokk, 2 szerzett labda) és Winslow (19 pont, 9 pattanó, 2 gólpassz, 2 szerzett labda) is kiválóan teljesítettek, ahogy a Madness jelentős részében. A túloldalon az említett Valentine (22 pont, 11 pattanó, 5/9 tripla) vitte a prímet, Travis Trice (16 pont, 5 gólpassz) volt a legkomolyabb segítsége.
 

A várva várt Wisconsin - Wisconsin ütközetben egy-egy első kiemelt üzkötött meg egymással. Jobban kezdett valamivel a Wildcats, de 7-8 perc után átvette a kezdeményezést a Badgers, el is húztak a 11. percre (23-14). A két Harrison és Trey Liles kosaraival egalizált majd vette át a vezetést újra a Kentucky, a félidőben egyenlő volt az állás (36-36).

A második 20 perc elején Frank Kaminsky egyedül lenyomta a Devin Booker - Karl-Anthony Towns kettőst, majd Sam Dekker is hozzászólt a tánchoz, Bronson Koenig tripláját követően pedig már megint 8 volt közte a Wisconsin javára a 26. percben (52-44). A Kentucky Towns vezetésével éledezett megint, 56-52 után egy 8-0-t futottak, így öt perccel a vége előtt ők vezettek néggyel (56-60). Ekkor jött Sam Dekker, három perc alatt szerzett 6 pontot - plusz Nigel Hayes kettőt -, amire egyetlen válasz sem érkezett, az újabb 8-0-s szakasszal 4 ponttal állt jobban a Badgers, amikor már csak egy perc volt hátra (64-60). Aaron Harrison 2+1-ével még zárkózott a Wildcats (64-63), innentől azonban a Wisconsin nagyon jól büntetőzött, Kaminsky 4, Koenig pedig 3 pontot dobott csak az utolsó minutumban, a Kentucky vállalásai nem jöttek be, így oda a hibátlan szezon, a Wisconsin győzött 71-64-re.

A győztes két első körbe várt játékosa, Dekker (16 pont, 6/9 mezőny) és Kaminsky (20 pont, 11 pattanó, 2 blokk) ezúttal is kitűnően teljesítettek, pazar March Madnesst futnak, ami valószínűleg segíti minél jobb draftpozíciójukat. A túloldalon Towns (16 pont, 9 pattanó) jó volt, de ezúttal nem volt elég, hogy a két Harrison jutott csak 10 pont fölé rajta kívül.
 

A döntőt hajnalban, 03:15-től játsszák majd - általában ilyenkor nincs is NBA meccs, ma is csak azért lesz a Brooklyn-Portland, mert az időjárás miatt el kellett halasztani az eredeti időpontban.

Élőképes streamet ezen a linken találtok hozzá!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus