Minden idők legrosszabb kosármeccse?

Minden idők egyik leggyengébb, legunalmasabb kosármeccsét játszotta két alabamai középiskolás csapat - a végeredmény 2-0 lett.

A találkozót a Bibb County és a Brookwood játszotta egymással. Előbbi nyert 2-0-ra egy támadópattanóból, 15 másodperccel a kezdés után, Brandon Rutledge által szerzett kosárral - a hátralévő több mint 31 percben nem esett már pont. Az Állami Középiskolák Országos Szövetségének adatbázisa alapján ez volt a legkevesebb pontot hozó mérkőzés 1977 óta - akkor Észak-Karolinában a Durham Hillside ugyanilyen arányban verte a Roxboro Persont, és természetesen ez a csúcs a legkevesebb pont kategóriában.

A Brookwood vezetőedzője, Thad Fitzpatrick azt mondta a meccs után, hogy nem akarta feladni a meccset - mivel nincs támadóidő, így addig járatják a labdát a játékosok, amíg akarják. Egyszerűen annyi volt a terve, hogy támadásban pihenni tudjanak, míg védekezésben megtegyék, amit kell. Ez volt a negyedik meccsük a héten, ráadásul több játékosnál is jelentkeztek görcsök, ezért döntött emellett a taktika mellett.

Játszottak már korábban a Bibb County ellen ebben az idényben, akkor nyertek. Szerette volna annyira lelassítani a támadásokat, amennyire csak lehet, védekezésben pedig a tőlük megszokottat hozni. Úgy voltak vele, hogy tartják a labdát, aztán meglátják, mi történik, de nem támadott ki ellenfelük. Így tudtak pihenni, és úgy gondolták, hogy egy kicsit azért mégis csak szorosabb őrzést kapnak majd idővel - ez végül nem következett be.

A Bibb County trénere, Russ Wallace úgy döntött, hogy mivel nem szakadt meg támadásban ellenfele, így ő sem támad ki, nem is érti, vezetése birtokában miért is kellett volna ezt megtennie. Magassági fölényben is voltak, így nem akarta kockáztatni, hogy a kitámadással esetleg valamelyik Brookwood-játékos lépéselőnybe kerül és könnyű ziccert dobhat.

A meccsről videót és néhány nyilatkozatot ezen a linken láthattok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus