Napi tananyag: A 805. zsuga

Egy könnyűnek ígérkező mérkőzésen végül csak nehezen győzött a Maryland, miközben a Northeast konferenciában megdőlt egy immáron 15 éve fennálló rekord…

A nap mérkőzése

Maryland (6-4) – Boston College (3-7) 88-80

A Maryland az esélyeknek megfelelően fantasztikusan kezdte a mérkőzést elsősorban a végig remek teljesítményt nyújtó Dez Wells (33 pont, 5 lepattanó) vezérletével. Persze a Terrapins ikonja mellett Roddy Peters (14 pont) és Jake Layman (13 pont) kettősének játéka is szükségeltetett, hisz a Boston College a nagyszünetet követően megrázta magát, amivel pillanatok alatt szorossá és élvezetessé varázsolta az összecsapást. Hazai oldalon Olivier Hanlan (26 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz) és a padról érkező Garland Owens (16 pont) duója brillírozott, ám ez végül csak az eredmény szorosabbá tételéhez volt elegendő.    

A nap meglepetése

Long Island - Brooklyn (3-6) – N.J.I.T (6-6) 96-93

A Long Island – Brooklyn immáron másodjára verekszi be magát a meglepetés kategóriánkba, negatív mérlege ellenére is. Igazából ez a mérkőzés a csapat irányítójáról Jason Brickmanről (21 pont, 6 gólpassz) szólt, aki 805. kiosztott zsugájával megdöntötte a Northeast konferencia gólpasszrekordját, amelyet még az egykori Marist kosaras Drafton Davis tartott 1988 óta. Brickman mellett Iverson Fleming (22 pont) és E.J Reed (12 pont, 5 lepattanó) kettőse is odatette magát, így az erre a mérkőzésre igencsak jellemző adok-kapokból végül csak a Long Island jött ki nyertesen. Vendégoldalon Winfield Willis (30 pont, 4 gólpassz) és Ky Howard (17 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) duója kapart, ám kisebb meglepetésre a házigazda ünnepelhetett.  

 A nap embere:

A nap játékosa cím ezúttal szorosan összekapcsolódik a nap mérkőzésével, hisz a Boston College kiválósága Olivier Hanlan szerezte meg az elismerést 26 pontos, 5 lepattanós és 8 gólpasszos produktumával, még akkor is, ha a „Sólymok” végül vesztesen hagyták el a játékteret.   

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus