Napi tananyag: A Baylor óriásai

A Baylor két vállra fektette a Kentucky-t, mialatt a Pittsburgh sokak meglepetésére továbbra is megállíthatatlan…

A nap mérkőzése

# 3 Kentucky (7-2) – # 20 Baylor (8-1) 62-67

A Baylor év eleji formáját elnézve nem gondoltuk volna, hogy a Bearsnek bármiféle esélye is lehet a Kentucky ellenében. Ám ettől olyan szép ez a játék, hogy a papírforma gyakran tud borulni. Pedig kezdetben a Kentucky akarata érvényesült, Julius Randle (16 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz), Aaron Harrison (15 pont, 6 gólpassz) és James Young (14 pont) hármasának iránymutatására uralta az első játékrészt John Calipari legénysége. A fordulást követően azonban a hazai pályán játszó Baylor felszívta magát, elkezdtek ülni a dobásaik és szép lassan átvették a vezetést is. Bár Brady Heslip rettentő rosszul játszott Kenny Cherry (18 pont, 5 gólpassz) sikeresen vette át a vezérbika szerepkörét, ráadásul Cory Jefferson (13 pont, 8 lepattanó) és Isaiah Austin (13 pont, 6 lepattanó, 5 blokk) duója a tábla alatt végig kedvére virgonckodhatott. Győzött a Baylor.   

A nap meglepetése

Loyola Marymount (6-3) – Pittsburgh (9-0) 68-85

A valódi meglepetés a Pittsburgh 9-0-s kezdése, hisz rangsorolatlan gárdaként szinte senki sem számított tőlük ilyen remek nyitásra. Természetesen annak rendje és módja szerint már az első játékrészben eldöntötték a Loyola Marymount elleni mérkőzés végkimenetelét. A Pitt minden pályára lépő játékosa betalált, ám a prímet Cameron Wright (14 pont) és Talib Zanna (12 pont, 5 lepattanó) kettőse vitte. A vendégek a második félidőben rákapcsoltak, ám Anthony Ireland (20 pont, 5 gólpassz) és Gabe Levin (14 pont, 14 lepattanó) révén ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.   

A nap embere:

Végre valahára győztes csapatból került ki a nap embere cím nyertese, hisz Jordan Heath 28 pontos és 10 lepattanós teljesítményével egy 82-67-es sikerhez segítette hozzá csapatát a Canisiust (4-3) a St. Peter’s (2-5) ellenében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus