Napi tananyag: A bejglit követően

Mindössze kilenc mérkőzést rendeztek a karácsonyi bejglit követően, amelyből kiemelkedett a DePaul illetőleg a Northwestern parolája, ellenben magabiztosan győzött a North Carolina…

A nap mérkőzése

Northern Kentucky (4-8) – # 19 North Carolina (9-3) 60-75

Egy remek futással kezdve a mérkőzést már nagyon korán úgy tűnt, hogy a házigazda pillanatok alatt pontot tesz az összecsapás végére. Azonban a North Carolina cseréi messze nem tudták ugyanazt a színvonalat biztosítani, mint a kezdők, így a Northern Kentucky, Tyler White (13 pont) és Jalen Billups (12 pont, 7 lepattanó) duójának vezetésével a félidőre mindössze öt pontos különbségen tartotta a vendégeket. A fordulást követően James Michael McAdoo (14 pont, 6 lepattanó) és Marcus Paige (11 pont, 9 lepattanó) könnyedszerrel rázta meg magát, azonban a Northern Kentucky így is szépen helyt állt.  

A nap meglepetése

DePaul (8-5) – Northwestern (7-6) 57-56

Mivel nagyon kevés mérkőzést rendeztek, így a nap meglepetésének az egyik legszorosabb összecsapást választottuk. A DePaul illetőleg a Northwestern csapata is hasonló mérleggel várta a randevút. Sandi Marcius (12 pont, 5 lepattanó) és Cleveland Melvin (11 pont, 6 lepattanó) kettőse révén jobban kezdte az összecsapást a vendég DePaul. A nagyszünetet követően tetemes előnyük azonban szép lassan fogyni kezdett. Tre Demps (23 pont) a padról érkezve fogott ki remek dobóformát, amely a második játékrészben úgy tűnt, hogy megpecsételheti a vendégek sorsát. Pláne úgy, hogy Demps mellett Drew Crawford (15 pont, 7 lepattanó) is komolyan odatette magát. Öt másodperccel a végső dudaszó előtt Dave Sobolewski (6 pont) triplájával a Northwestern vezetett, azonban a dudaszó pillanatában Billy Garrett (9 pont, 4 gólpassz) remekül futott be és könnyű ziccere révén egy remek mérkőzést követően győzött a DePaul.    

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal az Oakland-Michigan (5-10) spílere Travis Bader érdemelte ki, aki az alsóbb ligás Defiance elleni mérkőzésből 34 ponttal, 5 lepattanóval és 4 gólpasszal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus