Napi tananyag: A nyugat bűvöletében

San Diegóban igazi rangadóra került sor, miközben Marshall Henderson szenvedése az Ole Miss veretlenségébe került…

A nap mérkőzése

# 24 San Diego State (6-1) – San Diego (7-3) 65-64

Igazi nyugati parti rangadónak ígérkezett és végül is az is lett a San Diego State illetőleg a San Diego összecsapása. A két csapat végig fej-fej mellett haladt, lényegében egyikőjük sem tudott még csak egy pillanat erejéig sem valamire való előnyt kiharcolni. A végjátékban a hazai Toreros kulcsfontosságú triplát hibázott miközben a rangsorolt csapat sztárja Xavier Thames (17 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) két kulcsfontosságú bűntetőt is a helyére küldött. Thames mellett remek teljesítménnyel rukkolt elő Skylar Spencer (12 pont, 6 lepattanó) és Josh Davis (10 pont, 15 lepattanó) kettőse is. Vesztes oldalon Christopher Anderson (22 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) és Johnny Dee (21 pont) duója brusztolt hatalmasat. Érvényesült a papírforma.  

A nap meglepetése

Ole Miss (6-1) – Kansas State (5-3) 58-61

Az idei Kansas State-et elnézve vélhetően nem sokan gondoltuk azt előzetesen, hogy majd a Wildcats lesz az, aki megfosztja veretlenségétől az Ole Miss gárdáját. A tékozló fiú Marshall Henderson (13 pont) visszatérése óta azért finoman szólva is hagy kivetnivalót a játékában, amit az utolsó pillanatban elszórt triplakísérlete illetőleg a mezőnyből mutatott 18/4-es mutatója is bizonyít. Vezetői szerepkörét Jarvis Summers (18 pont) igyekezett átvenni, ám komoly segítség nélkül lényegében az is egyfajta csoda volt, hogy az Ole Miss egyáltalán lőtávolon belül tudott maradni. A másik oldalon ellenben Thomas Gipson (15 pont, 6 lepattanó), Marcus Foster (15 pont, 5 lepattanó) és Wesley Iwundu (10 pont, 10 lepattanó) hármasa is kitett magáért, így megérdemelten győzött a KSU.   

A nap embere:

A nap embere címet ezúttal Gene Teague a Seton Hall (5-3) játékosa érdemelte ki, aki a Long Island Brooklyn (2-5) elleni 92-81 arányban megnyert mérkőzésen 17 ponttal és 16 lepattanóval vette ki részét a sikerből.     

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus