Napi tananyag: A Uconn kiállta a próbát

A Connecticut magabiztosan győzött a Washington ellenében, mialatt a Saint Mary’s is elvesztette veretlenségét.

A nap mérkőzése

# 5 Connecticut (10-1) - Washington (6-5) 82-70

Habár a Washington az elmúlt évek tekintetében is messze a leggyengébb idényét futja, a szakértők előzetesen mégis úgy vélték, hogy ez a túra mutatja meg majd igazán a Uconn valódi erejét. Nos nem sült el rosszul a mérkőzés, hisz egy pontgazdag összecsapás keretében a Connecticut lényegében végig vezetve nyerte meg a parolát. Shabazz Napier (20 pont, 6 lepattanó), Ryan Boatright (16 pont, 6 lepattanó) és Lasan Kromah (14 pont, 4 labdaszerzés) vezérletével lényegében végig az történt a pályán, amit a vendégek szerettek volna. A Washington próbált ugyan zárkózni elsősorban C.J. Wilcox (19 pont, 4 gólpassz) és Darin Johnson (13 pont) kettősével, ám a második félidőben Napierék könnyedén pontot tettek az összecsapás végére.   

A nap meglepetése

South Carolina (3-5) – Saint Mary’s (9-1) 78-71

Csúnyán elszaladtunk a Saint Mary’s gárdája mellett, amely kilenc győzelemmel rajtolt, ám gyenge RPI számai alapján mégsem tudott a Top 25 közelébe férkőzni. Ezúttal a Diamond Head Classic torna keretében az ezidáig jobbára csak vergődő South Carolinaval kerültek szembe. A Gamecocks az első tíz percben állva hagyta ellenfelét, ami mint utólag kiderült a végső győzelmet is jelentette számukra. A kezdeti futásból elsősorban Tyron Johnson (16 pont), Sindarius Thornwell (13 pont, 5 lepattanó) és Laimonas Chatkevicius (12 pont, 7 lepattanó) triója vette ki a részét. A fordulást követően Brad Waldow (20 pont, 5 lepattanó) és Beau Levesque (15 pont, 8 lepattanó) kettőse révén próbált kapaszkodni a Saint Mary’s, ám most ez csak a szoros eredmény kiharcolásához volt elegendő. Elszenvedte első fiaskóját a Gaels.

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Georgia State (6-6) spílere R.J. Hunter érdemelte ki, aki a Texas-San Antonio (3-8) elleni 99-68 arányban megnyert mérkőzésből nem kevesebb, mint 41 ponttal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus