Napi tananyag: Arizona a csapból is

Az Arizona immáron iskolarekordot döntött, mialatt az Ohio State egy igencsak fájó pofonba szaladt bele…

A nap mérkőzése

# 1 Arizona (17-0) - USC (9-7) 73-53

Lehet, hogy már egy kicsit unalmas, de az Arizona meccsről-meccsre lépdel előre és olyan teljesítménnyel rukkol ki, amelyről nem lehet nem beszámolni. A USC elleni újabb győzelem ezúttal azt eredményezte, hogy a 17-0-s mérleg az iskola fennállásának legjobb kezdése lett. Az első húsz percben még viszonylag jól tartotta magát a házigazda USC elsősorban Byron Wesley (18 pont, 6 lepattanó) és Strahinja Gavrilovic (10 pont, 4 lepattanó) kettőse révén. A fordulást követően azonban egyszerűen állva hagyta ellenfelét a rangsorolt gárda, így T.J. McConnell (19 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz), Brandon Ashley (19 pont, 4 gólpassz) és Nick Johnson (15 pont, 5 labdaszerzés) vezérletével magabiztosan vertek rá egy húszast ellenfelükre. 

A nap meglepetése

Iowa (14-3) – # 3 Ohio State (15-2) 84-74

Elmúlt nyolc mérkőzését elveszítette az Iowa az Ohio State ellenében, így értelemszerűen ezúttal jócskán fűtötte a Hawkeyes játékosait a visszavágás tüze. Az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám inkább az érvényesült, amit a házigazda szeretett volna. LaQuinton Ross (22 pont, 7 lepattanó), Amir Williams (11 pont, 6 lepattanó) és Lenzelle Smith (10 pont) triójával a Buckeyes 2-3 ponttal folyamatosan ellenlábasa előtt menetelt. A nagyszünetet követően azonban már inkább a vendégek akarata került előtérbe. Roy Devyn Marble (22 pont, 4 lepattanó), Aaron White (19 pont, 6 lepattanó) illetőleg Melsahn Basabe (11 pont, 10 lepattanó) triója szép lassan felőrölte az ellent és végül magabiztosan nyerte meg a mérkőzést is.   

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a # 23 Creighton (14-2) spílere Doug McDermott érdemelte ki, aki a Xavier (13-4) elleni 95-89 arányban megnyert mérkőzésből 35 ponttal és 7 lepattanóval vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus