Napi tananyag: Az Iowa State új rekordja

Mindössze négy mérkőzést rendeztek karácsony első napján, hisz a Hawaii-i Diamond Head Classic tornát valamilyen módon muszáj volt befejezniük.

A nap mérkőzése

# 12 Iowa State (11-0) – Boise State (10-3) 70-66

Történetének legjobb szezonrajtjára készült az Iowa State a Diamond Head Classic torna döntőjében, hisz tíz győztes mérkőzést követően a 11. megnyerésére még sohasem volt a történelmükben példa. Az előjelek nem is voltak túlságosan fényesek, hisz a Boise State kezdte jobban az összecsapást. Derrick Marks (23 pont, 5 lepattanó) és Anthony Drmic (16 pont, 4 lepattanó) kettőse révén a félidőben hét ponttal vezettek. A fordulást követően azonban megtáltosodott a rangsorolt gárda és DeAndre Kane (23 pont, 5 lepattanó), Georges Niang (16 pont) valamint Melvin Ejim (15 pont, 10 lepattanó) hármasával magabiztosan fordították meg a mérkőzés végkimenetelét. Tornagyőztes a Cyclones.   

A nap meglepetése

Akron (6-4) – South Carolina (4-6) 59-69

A harmadik helyért az Akron illetőleg a South Carolina kettőse feszült egymásnak. Lebron James földijei kezdték jobban a mérkőzést elsősorban Demetrius Treadwell (12 pont, 7 lepattanó) illetve a padról érkező Quincy Diggs (10 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) révén. A nagyszünetet követően azonban belassult a Zips, egyszerűen nem ültek a dobásaik, mialatt a South Carolina oldalán öten is kétszámjegyű dobóformát hoztak. Duana Notice (15 pont, 5 lepattanó) mellett Sindarius Thornwell (12 pont, 4 lepattanó) és Brenton Williams (12 pont, 4 lepattanó) is szépen kitett magáért, így harmadikként zárt a Gamecocks.    

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Boise State (10-3) spílere Derrick Marks érdemelte ki, aki ugyan csapatával elvesztette a döntőt, ám a mérkőzésből 23 ponttal, 5 lepattanóval és 3 gólpasszal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus