Napi tananyag: Booker kivégezte a Kansast

Egy nem akármilyen mérkőzés keretében győzött a Colorado a Kansas ellenében, miközben a Missouri tovább őrzi immáron 24 meccses hazai veretlenségét…

A nap mérkőzése

# 6 Kansas (6-2) – Colorado (9-1) 72-75

Zsinórban 19 mérkőzést nyert a Kansas a Colorado ellenében, így érthető módon fűtötte a visszavágás ténye a hazaiakat. Összességében nem lehetett panaszunk a mérkőzésre, hisz minden benne volt, amiért az egyetemi kosárlabdázást szeretjük. Jól kezdett a Jayhawks elsősorban Andrew Wiggins (22 pont, 5 lepattanó), Frank Mason (11 pont, 4 gólpassz) és Perry Ellis (10 pont, 8 lepattanó) hármasának iránymutatásával. A Colorado azonban véresen komolyan vette ezt az összecsapást és habár végig jobban dobott a Kansas a hazaiak minden egyes labdáért képesek voltak felkaparni a parkettet. Spencer Dinwiddie (15 pont, 7 gólpassz) megmutatta a jelenlévő NBA megfigyelőknek, hogy a liga egyik legalázatosabb játékosa, mialatt Askia Booker (15 pont) és Xavier Johnson (14 pont, 6 lepattanó) kettőse is szépen muzsikált. A mérkőzés végig fej-fej mellett haladt, amikor mintegy három másodperccel a vége előtt Perry Ellis 72-72-re módosította az állást. Ám ekkor jött Askia Booker nagy pillanata… kedves szakértők, meddig kell még arra várni, hogy a Colorado a Top 25-be kerüljön!?

A nap meglepetése

# 18 UCLA (8-1) – Missouri (9-0) 71-80

Két veretlen csapat találkozott a Missouri otthonában. Kezdetben az előzetes várakozásoknak megfelelően a UCLA akarata érvényesült, elsősorban Jordan Adams (22 pont, 10 lepattanó), Kyle Anderson (13 pont, 6 lepattanó) és Zach LaVine (13 pont) triójának remeklése révén. A fordulást követően azonban magához tért a Mizzou és Jabari Brown (22 pont, 6 lepattanó), Jordan Clarkson (21 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz), Earnest Ross (20 pont) és Jonathan Williams (10 pont, 15 lepattanó) hatahatós közreműködésével átvették a mérkőzés irányítását. A kvartett szó szerint fantasztikusan dolgozott együtt, így a vendégeknek a második játékrészben már nem lehetett esélye. A Missouri tovább őrzi immáron 24 meccses hazai veretlenségi sorozatát.

 A nap embere:

A nap legjobb teljesítményét a # 21 Umass (8-0) játékosa Chaz Williams nyújtotta, aki 32 pontot és 15 gólpasszt szorgoskodott össze a BYU (7-3) ellenében 105-96 arányban megnyert összecsapáson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus