Napi tananyag: Egy unalmas délután

Csupán néhány gárda lépett parkettre a tegnapi nap folyamán; magabiztosan győzött a Pittsburgh, miközben meglepetésre bukott a Canisius. 

A nap mérkőzése

Maryland (10-6) - Pittsburgh (14-1) 59-79

A Pittsburgh azért szép lassan kúszik felfelé, még akkor is, ha eleddig nagy nevű ellenfél nem igazán sodródott az útjukba. A Maryland ellen sem kellett túlságosan megizzadniuk, mivel a vendégek legjobbja Dez Wells (5 pont) elég nagyot betlizett, így mindössze Seth Allen (18 pont) és Evan Smotrycz (14 pont, 4 lepattanó) kettőse jelentett veszélyt. A fordulást követően aztán végérvényesen eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét a Pitt elsősorban Lamar Petterson (19 pont, 5 lepattanó), Durand Johnson (17 pont) illetve Talib Zanna (13 pont, 9 lepattanó) triója révén. A java azonban még csak most jön.

A nap meglepetése

Canisius (9-6) – Marist (5-9) 62-65

Mivel mára virradóan nem játszottak túlontúl sok mérkőzést, ráadásul rangsorolt csapat sem lépett parkettre, így nézzünk kicsit szét a kisebb konferenciákban. A MEAC egyik rangadóján az egykori NBA prospekténs Billy Baron (27 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) próbálta győzelemhez segíteni övéit, amihez társa is akadt Jordan Heath (11 pont) személyében. A Canisius ennek ellenére belefutott egy nem várt fiaskóba, mivel a Marist végig tapadt, így egy végig szoros mérkőzés keretében Khallid Hart (19 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz), Chavaughn Lewis (19 pont) illetve Jay Bowie (18 pont, 7 lepattanó) hármasának vezérletével meglepetésszerű győzelmet is aratott.

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Chattanooga (8-8) spílere Zaccheus Mason érdemelte ki, aki a Citadel (4-12) elleni 82-78 arányban megnyert mérkőzésből 30 ponttal és 14 lepattanóval vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus