Napi tananyag: Egy valós arc nyomában

A North Carolina könnyűszerrel verte a ranglistavezető Michigan State csapatát, mialatt a Wisconsin 48 pontot dobva is magabiztosan győzött…

A nap mérkőzése

# 1 Michigan State (7-1) – North Carolina (5-2) 65-79

Nos, erre a North Carolina gárdára varrjon gombot az, aki tud. Vereség a Belmonttól illetőleg a UAB ellenében ellenben sima győzelem a Louisville-el és a Michigan State-el szemben. Az, hogy kikerültek a Top 25-ös rangsorból jócskán megnövelte önbizalmukat. Változatos, fordulatos mérkőzésnek lehetett tanúja a nagyérdemű. A Tar Heels az első tíz percben egyszerűen állva hagyta az első helyen rangsorolt ellenfelét elsősorban Kennedy Meeks (15 pont, 7 lepattanó), Brice Johnson (14 pont, 6 lepattanó), Maurice Paige (13 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és J.P. Tokoto (12 pont, 10 lepattanó) kvartettjének vezérletével. Az MSU azonban nem adta könnyen magát és a nagyszünetre kiegyenlített. Hazai oldalon Gary Harris (17 pont, 5 lepattanó), Adreian Payne (16 pont, 8 lepattanó) és Keith Appling (13 pont, 4 lepattanó) hármasa húzta az igát. A végjáték azonban újra a vendégeké lett, így keretbe foglalván a mérkőzést győzött az észak-karolinai armada.   

A nap meglepetése

# 8 Wisconsin (8-0) – Virginia (7-2) 48-38

Nem ez nem a félidei eredmény, ténylegesen is ez lett a mérkőzés végeredménye. A Wisconsin 28,8 %-al, míg a Virginia 23,4 %-os pontossággal volt képes tüzelni mezőnyből. Ennek ellenére egészen változatos volt a játék képe, hisz a rangsorolt csapat csak a végjátékban tudta dűlőre vinni az összecsapást. A Badgers oldalán Josh Gasser (11 pont, 5 lepattanó) és Frank Kaminsky (9 pont, 12 lepattanó) kettőse vitte a prímet, míg a Virginia oldalán Mike Tobey (7 pont, 4 lepattanó) hozta össze a legjobb indexmutatót. A Wisconsinnál nem csüggettek a mutatott játék okán, hiszen ez volt Bo Ryan vezetőedző 300. győztes mérkőzése.   

A nap embere:

A nap legjobbja címet ezúttal a Detroit (4-5) – Toledo (7-0) mérkőzés vesztes csapatának legjobbja Evan Bruinsma érdemelte ki, aki 25 ponttal, 14 lepattanóval és 3 blokkal terhelte a még veretlen Toledo csapatát, habár a Detroit elég súlyos 91-75 arányú vereséget szenvedett. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus