Napi tananyag: Háromszori hosszabbítást követően

Az Iowa State csak háromszori hosszabbítást követően tudta legyőzni az Oklahoma State gárdáját, miközben a Syracuse magabiztosan gyűrte le a Notre Dame csapatát.

A nap mérkőzése

# 10 Iowa State (17-4) – # 12 Oklahoma State (16-6) 98-97 3 h.u

Az elmúlt napokban az egyetemi kosárlabdáért rajongók rendesen el vannak látva, hisz jobbnál jobb mérkőzések szegezhetik őket a képernyők elé. Nem volt ez másképp az Iowa State és az Oklahoma State rangadóján sem, hisz a felek három hosszabbítást követően tudták csak dűlőre vinni az összecsapást. Jobban kezdtek a vendégek elsősorban DeAndre Kane (26 pont, 9 lepattanó, 9 gólpassz), Melvin Ejim (22 pont, 13 lepattanó) és Georges Niang (17 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) hármasa révén. A nagyszünetet követően magára talált az OSU és LeBryan Nash (26 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz), Marcus Smart (20 pont, 7 lepattanó) valamint Markel Brown (19 pont, 10 lepattanó) triójával egalizáltak. Jöhetett az első ráadás, amelynek végén az Iowa State támadhatott a győzelemért, ám Markel Brown egy káprázatos blokkal mentette újabb hosszabbításra a mérkőzést. A második extra öt percben LeBryan Nash remek játékát követően 89-86 arányban vezetett a házigazda ám Naz Long (5 pont) egy triplával egalizált, így jöhetett az újabb ráadás. Monte Morris (10 pont, 5 lepattanó) hármasa egypontos előnyhöz juttatta az Iowa State csapatát, s habár még támadhatott a győzelemért az OSU a gyűrűbe már nem sikerült betalálniuk, így egy nem akármilyen mérkőzés keretében győzött a Cyclons.      

    

A nap meglepetése

Notre Dame (12-11) – # 1 Syracuse (22-0) 55-61

Ehhez képest viszonylag könnyed dolga volt a ranglistavezető Syracuse csapatának, amely Trevor Cooney (33 pont, 4 labdaszerzés) vezetésével lényegében magabiztosan győzte le a Notre Dame csapatát. Cooney élete legjobb meccsét játszva 12 kísérletből kilenc alkalommal talált be a triplavonalon kívülről. A nagyszünetet követően próbált ugyan zárkózni a vendég gárda, ám Garrick Sherman (16 pont, 8 lepattanó) és Steve Vasturia (13 pont) duója már csak az eredményt tudta elfogadhatóvá varázsolni.  

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal az # 10 Iowa State (17-4) spílere DeAndre Kane érdemelte ki, aki a # 12 Oklahoma State (16-6) elleni 98-97 arányban megnyert mérkőzésből 26 ponttal, 9 lepattanóval és 9 gólpasszal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus