Napi tananyag: Irány a Top 25

Az Iowa és a Villanova is benyújtotta igényét a Top 25-be, miközben Juwan Howard fia remekelt a South Florida ellenében…

A nap mérkőzése

Iowa (7-1) - Villanova (7-0) 83-88 h.u

A Bahama-szigeteken rendezett Atlantis torna döntőjének keretében két rangsorolatlan, de annál inkább remek formában kosarazó gárda találkozott. Az első félidőben az Iowa akarata érvényesült köszönhetően elsősorban Roy Devyn Marble (24 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz), Zach McCabe (14 pont) és Mike Gesell (10 pont) hathatós játékának. A nagyszünetet követően azonban az elődöntőben a Kansast verő Villanova megkezdte a felzárkózást. A torna legértékesebb játékosának választott James Bell (20 pont, 9 lepattanó) hathatós támogatást kapott JayVaughn Pinkston (14 pont, 7 lepattanó) és Josh Hart (14 pont, 5 lepattanó) kettősétől. A rendes játékidő utolsó másodperceiben 72-71-es Villanova vezetésnél Marble dobhatott két bűntetőt, azonban az első kimaradt, így következhetett a hosszabbítás. A ráadásban az Iowa szinte mindent mellédobott, míg a Villa beszórta a bűntetőit, így végül ők emelhették a magasba a trófeát. 

A nap meglepetése

Detroit (4-4) – South Florida (4-2) 65-60

A South Florida tipikusan az a csapat, amelytől minden évben többet és többet várnánk, ám végül általánosságban csak a középmezőny marad számukra. Ennek ellenére a feldobást követően a hazai pályán játszó USF magabiztosan irányította a játékot. Martino Brock (16 pont) és Victor Rudd (11 pont, 9 lepattanó) duójának villanásaira ekkor még nem igazán volt válasza az autóiparáról híres város egyetemének. A fordulást követően azonban a házigazda lényegében lefagyott. Juwan Howard Jr. (12 pont, 6 lepattanó), Jarod Williams (12 pont, 5 lepattanó) és Evan Bruinsma (11 pont, 8 lepattanó) triója egy 42-29-es felvonást produkálva a játéknap legnagyobb meglepetését okozta.

A nap embere:

A Campbell (4-3) – Georgia Southern (3-5) parola ugyancsak hosszabbításba torkollott, ám a vesztes Georgiaiak hátvédje Jelani Hewitt 38 pontos, 11 lepattanós, 3 gólpasszos és 4 labdaszerzéses produkciójával kiérdemelte a nap játékosának járó elismerést.                

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus