Napi tananyag: Már a Nova sem veretlen

A legendás Carrier Domeban a Villanova csapatának sem volt esélye a Syracuse ellenében, mialatt a Kentucky fontos győzelmet aratott a címvédő Louisville felett.

A nap mérkőzése

# 13 Villanova (11-1) – # 3 Syracuse (12-0) 62-78

Két eddig veretlen gárda csapott össze a legendás Carrier Domeban, ahol most is közel 30.000 ember volt kíváncsi a narancsosok újabb fellépésére. A hazaiak kezdtek jobban, ellenben a Nova szépen tartotta magát elsősorban James Bell (25 pont, 5 lepattanó) révén. A probléma viszont éppen az volt, hogy a remeklő Bell mellé nem volt, aki érdemben felzárkózzon, talán csak a padról érkező Josh Hart (10 pont) nevét lehet említeni. A fordulást követően a sokkal több lábon álló Cuse – Trevor Cooney (21 pont), Tyler Ennis (20 pont, 4 lepattanó) és C.J. Fair (17 pont, 6 lepattanó) – magabiztosan darálta be ellenfelét és fosztotta meg veretlenségétől, a sajátja továbbvitele árán.   

A nap meglepetése

# 6 Louisville (11-2) – # 22 Kentucky (10-3) 66-73

Mindössze szezonbeli második idegenbeli mérkőzését játszotta a címvédő Louisville, amely összecsapás nem sült el túlságosan jól, hisz lényegében a feldobás pillanatától kezdve csak futottak az eredmény után. Russ Smith (19 pont, 4 gólpassz) és Chris Jones (18 pont) szépen muzsikált, ám a többiek ezúttal sem igazán tudtak érdemben felzárkózni melléjük. Pedig a Kentucky oldalán is adódtak rendesen gondok, hisz Julius Randle (17 pont) egy félidőnyi játékot követően hasi görcsök következtében a kispadra kényszerült. Ellenben James Young (18 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) és Andrew Harrison (18 pont, 4 lepattanó) magabiztosan vették át szerepét és segítették hozzá egy fontos győzelemhez az övéiket.     

 A nap embere:

A nap legjobb teljesítményét a Central Arkansas (2-8) játékosa LaQuentin Miles nyújtotta, aki 28 pontot, 16 lepattanót és 5 gólpasszt szorgoskodott össze az Omaha (10-4) ellenében 104-88 arányban elveszített összecsapáson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus