Napi tananyag: Már a Toledo sem veretlen

A Toledo tündérmeséje Kansasben szakadt meg, mialatt a Virginia hatalmasat kapott a Tennessee otthonában…

A nap mérkőzése

Toledo (12-1) – # 23 Kansas (9-3) 83-93

A Toledo szépen megbújva a nagyok mögött zsinórban tizenkét győzelemmel kezdte az idényt, hogy aztán az igazi erőpróba elé állva Kansasbe utazzon. Az első húsz percben jól is tartották magukat, próbáltak egy újabb meglepetést kiharcolni elsősorban Nathan Boothe (15 pont, 5 gólpassz), Justin Drummond (13 pont, 4 lepattanó) és J.D. Weatherspoon (13 pont) triója révén. A fordulást követően azonban már a Jayhawks akarata érvényesült. Perry Ellis (21 pont, 11 lepattanó), Naadir Tharpe (20 pont, 8 gólpassz), Andrew Wiggins (20 pont, 5 lepattanó) valamint Joel Embiid (14 pont, 10 lepattanó) kvartettje egyszerűen már nem hagyta élni a vendégeket. Oda a veretlenség, ám a Mid-American uralásához még bőven elég lehet ez a forma.      

A nap meglepetése

Virginia (9-4) – Tennessee (8-4) 52-87

A mérkőzés előtt még a Virginia állt jobban az összetett mérlegének tekintetében ellenben a Tennessee olyan triplaesőt rendezett Knoxville-ben, amelyre már nem tudott válaszolni az ellen. Jordan McRae (21 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és Josh Richardson (20 pont) kettőse egyszerűen képtelen volt hibázni a periméteren kívülről, miközben Jarnell Stokes (20 pont, 5 lepattanó) a palánkok alatt dolgozott remekül. Ráadásként Antonio Barton (14 pont, 5 lepattanó) egy félpályás buzzerrel zárta az első játékrészt, amelynek következtében 48-26-os előnnyel mehetett a házigazda pihenőre. A fordulást követően sem változott túlságosan sokat a játék képe, habár Justin Anderson (11 pont) és Mike Tobey (10 pont, 7 lepattanó) kettőse próbálta felhozni az övéit, ám mindhiába.  

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Western Carolina (7-8) spílere Trey Sumler érdemelte ki, aki az alsóbb ligás Milligan elleni 106-72 arányban megnyert mérkőzésből 40 ponttal, és 7 lepattanóval vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus