Napi tananyag: Már az OSU sem veretlen

Smart egy gyengébb napja az Oklahoma State veretlenségébe került. A UAB ezalatt a North Carolina gárdáját lepte meg…

A nap mérkőzése

# 23 Memphis (5-1) – # 7 Oklahoma State (7-1) 73-68

Az Old Spice Classic torna döntőjében a Memphis és az Oklahoma State csapatai találkoztak, amely csak annál az oknál fogva is érdekes mérkőzésnek ígérkezett, mivel a két gárda ebben az idényben egyszer már összefutott. November 19-én az Oklahoma State magabiztos, 101-80-as győzelmet aratott. Sokan úgy vélték, hogy a papírformának megfelelően ezúttal sem lesz ez másképp. Az első játékrészben az OSU akarata érvényesült még akkor is, ha Marcus Smart (12 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) nem élete meccsét játszotta. Phil Forte (19 pont) azonban a padról érkezve élete egyik legjobbját nyújtva vezérelte ővéit. A fordulás után a Memphis megérezte a győzelem illatát, így Shaq Goodwin (17 pont, 8 lepattanó), Chris Crawford (16 pont, 4 lepattanó) és Michael Dixon (12 pont) triója a végjátékra egálra hozta az összecsapást. A döntő pillanatban Smart hibázott, a memphisiek ellenben beszórták a bűntetőiket, így a „Tigrisek” visszavágtak a szezon eleji vereségükért, ráadásul a tornát is megnyerték.  

A nap meglepetése

# 11 North Carolina (4-2) – UAB (6-2) 59-63

Hiába a Connecticut elleni nagyszerű teljesítmény, a mindig veszélyes Alabama-Birmingham könnyedén megtréfálta a nagyérdeműt teljesen megosztó idei Tar Heelst. Már a feldobás pillanatától kezdve a Blazers akarata érvényesült, köszönhetően elsősorban a Chad Frazier (25 pont, 4 lepattanó), Rod Rucker (11 pont, 5 lepattanó) és Fahro Alihodzic (8 pont, 13 lepattanó) hármasnak. A második játékrészben J.P. Tokoto (16 pont, 5 lepattanó) és Marcus Paige (13 pont, 5 gólpassz) kettőse próbálta kozmetikázni az eredményt, de mivel harmadik társra nem igazán találtak, így hatalmas meglepetésre a UAB győzedelmeskedett.

A nap embere:

E napi hősünk az Oregon State (3-2) – DePaul (4-3) mérkőzésről került ki Devon Collier személyében. Habár az Oregon State alulmaradt, Collier 32 ponttal és 9 lepattanóval zárta a mérkőzést, ráadásul a mezőnyből mindössze két dobást hibázott. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus