Napi tananyag: Márciusi hangulatban

A konferencián belüli mérkőzések megkezdésével az összecsapások minősége is szemlátomást megugrott. Oda az Ohio State veretlensége, ellenben tovább szárnyal az Iowa State.

A nap mérkőzése

# 3 Ohio State (15-1) - # 5 Michigan State (14-1) 68-72 h.u.

Talán nem is csak az adott nap, sőt inkább a hét rangadójának ígérkezett az Ohio State illetőleg a Michigan State parolája. A feldobás pillanatától az történt a pályán, amit a házigazda szeretett volna Keith Appling (20 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz), Adreian Payne (18 pont, 6 lepattanó) és Gary Harris (13 pont, 5 lepattanó) triójának révén. Mintegy hét perccel a mérkőzés vége előtt a Spartans még 17 ponttal vezetett, ám innen is sikerült majdhogynem elveszteniük az összecsapást. A kissé leengedő hazaiak mellett Sam Thompson (18 pont, 8 lepattanó), Marc Loving (10 pont) és a poraiból feltámadó Aaron Craft (9 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) triója visszahozta az ővéit, sőt a győzelemért is támadhattak, ám Shannon Scott dobása végül kimaradt. A ráadásban az újonc Loving talán túlságosan is nagy hős akart lenni, így lényegében elment rajta a mérkőzés, amivel a Buckeyes veretlensége is a porba szállt.  

A nap meglepetése

# 11 Baylor (12-2) – # 7 Iowa State (14-0) 72-87

Tovább robog az Iowa State megállíthatatlan szekere. Az első játékrészben még viszonylag szoros volt az összecsapás állása, hisz Gary Franklin (15 pont, 4 gólpassz), Brady Heslip (15 pont) és Isaiah Austin (10 pont, 12 lepattanó) hármasa életben tartotta a vendég Baylor reményeit. A nagyszünetet követően azonban rákapcsolt a házigazda és DeAndre Kane (30 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz, 5 labdaszerzés) valamint Melvin Ejim (18 pont) kettősével egyszerűen lemészárolták ellenfelüket, megőrizve így veretlenségüket. A semmiből előbukkanó DeAndre Kane még mindig sehol az előzetes Draft listákon.       

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal az # 7 Iowa State (14-0) spílere DeAndre Kane érdemelte ki, aki a # 11 Baylor (12-2) elleni 87-72 arányban megnyert mérkőzésből 30 ponttal, 8 lepattanóval, 9 gólpasszal és 5 labdaszerzéssel vette ki a részét. Kane lett az első az évadban, aki immáron második alkalommal érdemelte ki ezt a címet. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus