Napi tananyag: McDermott már Bird előtt

Doug McDermott a mai napon megelőzte az NCAA pontszerző örökranglistáján a legendás Larry Bird-öt. Közben a Michigan State nagy pofont kapott a Nebraska gárdájától.   

A nap mérkőzése

# 6 Villanova (22-3) – # 24 Creighton (21-4) 80-101

Egy nem akármilyen mérkőzést hagyott a háta mögött a Creighton illetőleg a Villanova gárdája. A hazaiak kiválósága Doug McDermott (39 pont, 7 lepattanó) négy triplával nyitotta a mérkőzést, amellyel könnyedén ragadta magához a Creighton a kezdeményezést. Ráadásul McDermott 39 pontjával megelőzött egy bizonyos Larry Bird nevezetű egyedet az NCAA pontszerző örökranglistáján. Mellette Isaiah Zierden (13 pont) és Devin Brooks (12 pont) kettőse is szépen muzsikált, így hiába kaparta a Villa oldalán James Bell (18 pont, 6 lepattanó) és JayVaughn Pinkston (15 pont, 5 lepattanó) duója ezúttal remeklésük csak a saját statisztikai lapjuk javításához volt elegendő.     

A nap meglepetése

Nebraska (14-10) – # 12 Michigan State (21-5) 60-51

A nap legnagyobb meglepetését egyértelműen a Nebraska szolgáltatta, akik egy hatalmas mérkőzés keretében fektették két vállra a Michigan State gárdáját. Terren Petteway (23 pont, 5 lepattanó) volt a differencia a két csapat között, egyszerűen nem tudtak vele a hazaiak mit kezdeni. Mellette persze Walter Pitchford (18 pont, 5 lepattanó) is hozta a kötelezőt, így Gary Harris (18 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) és Adreian Payne (11 pont, 9 lepattanó) csak futhatott a Cornhuskers után.    

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal az Canisius (18-9) spílere Billy Baron érdemelte ki, aki a Siena (11-16) elleni 92-88 arányban megnyert mérkőzésből 40 ponttal, 10 lepattanóval és 5 gólpasszal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus