Napi tananyag: Meglepetés a kansasi derbin

Egy fantasztikus mérkőzés keretében győzte le a Kansas State gárdája a Kansas alakulatát. Eközben az Iowa State egy hatalmas pofonba szaladt bele…

A nap mérkőzése

# 7 Kansas (18-6) – Kansas State (17-7) 82-85 h.u

A kansasi állami rangadó ezúttal sem hagyott kívánnivalót maga után, ugyanis egy egészen káprázatos színvonalú mérkőzésnek lehetett szemtanúja a nagyérdemű. A két csapat végig fej-fej mellett haladt, hazai oldalon elsősorban Marcus Foster (20 pont), Will Spradling (15 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és D.J. Johnson (9 pont, 6 lepattanó) hármasa volt elemében, míg ellenoldalon Perry Ellis (19 pont, 11 lepattanó), Andrew Wiggins (16 pont, 5 lepattanó) és Naadir Tharpe (13 pont, 10 gólpassz) triója brillírozott. A rendes játékidő végén Wiggins próbált hőssé válni, azonban hatalmas homályát követően a K-State került előnybe. Wiggins azonban javítva a hibáját a következő támadásnál szedte a saját pattanóját és végül kiharcolta a ráadást. Az extra öt perc azonban ismételten csak a hazaiakról szólt, így a Kansas State csapata nyerte a kulcsfontosságú rangadót.  

A nap meglepetése

# 8 Iowa State (18-5) – West Virginia (15-10) 77-102

A rangsorolt Iowa State egyszerűen nem találta a dobóformáját a West Virginia otthonában, ráadásul egyik legjobbja Melvin Ejim is hatalmasat betlizett, így idénybeli legnagyobb pofonjába szaladt bele a gárda. A hazaiak lényegében már az első húsz percben lemosták az ellent, elsősorban Remi Dibo (20 pont, 4 lepattanó), Juwan Staten (19 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz) és Terry Henderson (16 pont, 4 gólpassz) hármasa révén. A nagyszünetet követően még próbált újítani az Iowa State, ám Georges Niang (17 pont) és Dustin Hogue (15 pont, 10 lepattanó) kettőse révén esélyük sem volt.

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Providence (16-9) spílere Bryce Cotton érdemelte ki, aki a Georgetown (15-9) elleni 83-71 arányban elvesztett mérkőzésből 31 ponttal és 4 gólpasszal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus