Napi tananyag: Meglepetések nélkül

Kevés mérkőzés, papírforma eredményekkel. Ez jellemezte a tegnapi napot az egyetemi kosárlabda bajnokságban…

A nap mérkőzése

Fairleigh Dickinson (3-9) – # 23 Iowa (10-1) 59-92

A tegnapi napon mindössze egyetlenegy rangsorolt csapat lépett parkettre, így értelemszerűen az Iowa mérkőzése avanzsált napi összefoglalónk közepére. Valljuk meg őszintén, hogy túlontúl nagy problémát nem is okozott számukra a Fairleigh Dickinson legyőzése. Már az első félidőben dűlőre vitték az összecsapást elsősorban Gabriel Olaseni (14 pont, 10 lepattanó), Melsahn Basabe (12 pont, 11 lepattanó) és Peter Jok (11 pont, 4 gólpassz) triójának iránymutatására. Ellenoldalon a padról érkező Mathias Seilund (19 pont, 5 lepattanó) illetve Sidney Sanders (16 pont) kettőse kapart, ami azonban még csak a tisztes helytálláshoz is csak feltételesen volt elegendő. 

A nap meglepetése

Bryant (6-4) – Notre Dame (7-2) 59-70

Habár az Indiana State valamint az Iowa ellenében is vesztesen hagyták el a játékteret a Notre Dame ennek ellenére próbálnak mindent megtenni azért, hogy idén is a nagycsapatok táborába tartozhasson. Csakhogy komoly, nagynevű gárdával még nem is találkoztak. Simának tűnt a Bryant elleni mérkőzésük is, hisz Jerian Grant (23 pont, 9 gólpassz), Pat Connaughton (17 pont, 11 lepattanó) és Garrick Sherman (14 pont, 13 lepattanó) triója magabiztosan vezette az íreket. Kérdés, hogy egy nehezebb ellenféllel szemben mennyire lehet elégséges egy hatfős rotáció? Mert, hogy a Bryant a második játékrészben rendesen ráijesztett a hazaiakra, köszönhetően Alex Francis (17 pont, 4 lepattanó) és Joe O’Shea (13 pont, 5 lepattanó) remek játékának.

 A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Virginia Military (6-4) kosárlabdázója Rodney Glasgow érdemelte ki, aki 33 ponttal, 4 gólpasszal és 3 labdaszerzéssel vette ki részét csapata nagyarányú 110-78-as győzelméből. Az ellenfél az alsóbb ligás Virginia Lynchburg volt.       

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus