Napi tananyag: Mészárlás Creighton módra

A Creighton, Big East rekordot döntve 21 triplát szórva végezte ki a Villanova csapatát, mialatt az Ohio State újabb nem várt pofonba szaladt bele.

A nap mérkőzése

Creighton (16-3) – # 5 Villanova (16-2) 96-68

Mi van akkor, ha egy csapat a mérkőzés első tíz percében csak triplát dob? Egy hatalmas mészárlás. A Creighton ugyanis nem hogy csak eldobta ezeket a hármasokat, hanem be is dobta azokat. Az ország legjobb támadósorával rendelkező alakulata 35 rádobásból 21 sikeres hármassal zárta a Villanova elleni mérkőzést, amely természetesen új iskola illetőleg Big East rekord. Ethan Wragge (27 pont) pedig kilenc beszórt trojkájával állította be a Creighton eddigi csúcsát. Wregge mellett természetesen Doug McDermott (23 pont, 5 lepattanó) és Jaheens Manigat (19 pont, 5 gólpassz) kettőse is hozta az elvárhatót, így a Villanova csak esélytelenül kulloghatott az eredmény után. Hazai oldalon James Bell (19 pont) és JayVaughn Pinkston (11 pont, 5 lepattanó) duója hozta a kötelezőt, ám ezen a napon ez édeskevésnek bizonyult.    

A nap meglepetése

# 12 Ohio State (15-4) – Nebraska (9-8) 62-68

15 győzelmet követően immáron zsinórban negyedik vereségét szenvedte el az Ohio State gárdája. Ezúttal a Nebraska otthonában maradtak állva, hisz a házigazda az első néhány percben rendesen meglepte nagyobb nevű ellenlábasát. Shavon Shileds (18 pont, 9 lepattanó), Terran Petteway (18 pont, 5 lepattanó) és a padról érkező Deverell Biggs (11 pont, 4 lepattanó) triójára kezdetben nem volt válasza a Buckeyesnak. A fordulást követően próbálta megrázni magát Aaron Craft (12 pont, 7 lepattanó) és LaQuinton Ross (11 pont, 4 lepattanó) kettőse, ám a házigazda tartotta előnyét és megnyerte a mérkőzést.    

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Delaware (13-7) spílere Davon Saddler érdemelte ki, aki a Drexel (10-8) elleni 90-77 arányban megnyert mérkőzésből 23 ponttal, 8 lepattanóval és 7 gólpasszal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus