Napi tananyag: Michigani feltámadás

Tovább robog a Wichita State, miközben a Michigan zsinórban harmadik Top 10-es ellenfelét is legyőzte.

A nap mérkőzése

# 4 Wichita State (21-0) – Drake (11-9) 78-61

A Wichita State a liga első olyan csapata, amely nagy magabiztossággal lépte át a húsz győzelmes álomhatárt. Ráadásul vereség nélkül. A Shocker ezúttal a Drake otthonába látogatott és könnyedszerrel látványos játékot nyújtva intézte el ellenlábasát. Cleanthony Early (19 pont, 7 lepattanó), Ron Baker (14 pont) és Nick Wiggins (11 pont, 5 lepattanó) triója húzta ezúttal az igát. A házigazdának fikarcnyi esélye sem lehetett, ennek ellenére Aaron Hawley (16 pont, 4 lepattanó) és Chris Caird (15 pont) kettőse hozta a tőle elvárhatót. Vajon meddig tarthat a WSU veretlensége?

A nap meglepetése

Michigan (15-4) – # 3 Michigan State (18-2) 80-75

Adreian Payne és Branden Dawson sérülése következtében egy igencsak érdekes mérkőzésre volt előzetesen kilátás. Az első félidőben peremembereinek illetőleg a Gary Harris (27 pont, 5 lepattanó) és Keith Appling (10 pont, 10 gólpassz) alkotta duónak köszönhetően magabiztosan uralta az összecsapást a házigazda Spartans. A fordulást követően azonban a padról érkezők valamint Appling is megteremtette a Michigan számára a felzárkózás lehetőségét. Derrick Walton (19 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz), Nik Stauskas (19 pont, 4 gólpassz) és Caris LeVert (17 pont, 8 lepattanó) hármasa, pedig élt is a lehetőséggel, így a Wolverines egymásutánban három Top 10-es csapatot is elkapott. 

 A nap embere:

A nap legjobb teljesítményét a Texas Southern (8-10) játékosa Aaric Murray nyújtotta, aki 26 pontot, 19 lepattanót és 6 blokkot szorgoskodott össze a Mississippi Valley State (5-14) ellenében 94-56 arányban megnyert összecsapáson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus