Napi tananyag: Micsoda hétvége

Az év egyik legjobb meccsét hozta a Duke és a Syracuse parolája, miközben a California elvette az Arizona makulátlanságát.

A nap mérkőzése

# 16 Duke (17-5) – # 2 Syracuse (21-0) 89-91 h.u.

35.446 néző volt kíváncsi a Syracuse illetőleg a Duke összecsapására, amely természetesen új campus rekord a narancsosok háza táján. Magára a mérkőzésre nem nagyon lehet szavakat találni, hisz ez volt maga a nagybetűs KOSÁRLABDA. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Remekül kezdett a Duke elsősorban Jabari Parker (15 pont, 9 lepattanó), Rasheed Sulaimon (16 pont, 6 gólpassz) illetőleg Amile Jefferson (14 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) triója révén. Sajnálatos módon azonban Parker mindössze tíz perc alatt összeszedett négy személyi hibát, így a kispadra kényszerült. A fordulást követően, így inkább a házigazda akarata érvényesült. C.J. Fair (28 pont, 5 lepattanó), Jerami Grant (24 pont, 12 lepattanó) és Tyler Ennis (14 pont, 9 gólpassz) hármasa magához ragadta a kezdeményezést. Amikor már úgy tűnt, hogy zsebben lehet a hazaiak számára a mérkőzés Sulaimon két káprázatos triplával hosszabbításra mentette a meccset. A ráadásban is csak egy hajszálon múlott a hazaiak győzelme, hisz Rodney Hood (14 pont, 4 lepattanó) káprázatos zsákolási kísérletét csak egy hatalmas blokkal tudták menteni a hazaiak, így megőrizve makulátlanságukat. 

A nap meglepetése

# 1 Arizona (21-1) – California (15-7) 58-60

Nem kezdődött túlontúl jól a mérkőzés a ranglistavezető Arizona számára, hisz Brandon Ashley nem sokkal a feldobást követően egy sajnálatos lábsérülés okán kénytelen volt elhagyni a parkettet. Ennek ellenére remekül kezdett a vendégcsapat, elsősorban Kaleb Tarczewski (18 pont, 6 lepattanó) és Aaron Gordon (8 pont, 13 lepattanó, 6 gólpassz) kettősének jóvoltából, ám a California csak nem akart leszakadni. Sőt. A fordulást követően Justin Cobbs (19 pont, 7 gólpassz), Davin Kravish (14 pont, 11 lepattanó), Richard Solomon (12 pont, 7 lepattanó) és Tyrone Wallace (11 pont, 4 lepattanó) kvartettje bedarálta ellenfelét, majd az utolsó másodpercben Cobbs egy borzasztó nehéz tempóval megadta a kegyelemdöfést is. 

A nap embere:

A nap legjobb teljesítményét a UC-Santa Barbara (14-6) játékosa Alan Williams nyújtotta, aki 27 pontot és 20 lepattanót szorgoskodott össze a UC-Davis (7-15) ellenében 82-67 arányban megnyert összecsapáson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus