Napi tananyag: Mit dobott be Ennis

Egy fantasztikus utolsó másodperces kosárral őrizte meg veretlenségét a Syracuse, miközben a Texas Tech újabb nagyhalat fogott ki. 

A nap mérkőzése

# 1 Syracuse (24-0) – # 18 Pittsburgh (20-5) 58-56

Egy egészen remek kis mérkőzést hozott a ranglistaelső Syracuse illetőleg a Pittsburgh randevúja. A két gárda végig fej-fej mellett haladt. Hazai oldalon Talib Zanna (16 pont, 14 lepattanó) és Lamar Patterson (14 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) míg a vendégeknél C.J. Fair (14 pont, 4 lepattanó) és Tyler Ennis (13 pont, 5 gólpassz) kettőse vitte a prímet. A végjátékhoz közeledve a házigazda hat ponttal is ellépett, ám C.J. Fair két gyors kosarával máris újra egalizálódott az eredmény. Négy másodperccel a vége előtt Zannat faultolták, aki magabiztosan értékesítette mindkét büntetőjét. Ám a narancsosoknak még volt egy dobása. Tyler Ennis nagy magabiztossággal vágott be egy nem mindennapi buzzert megmentve ezzel a Cuse veretlenségét. 

A nap meglepetése

Texas Tech (13-11) – Oklahoma (18-7) 68-60

Lassan kijelenthetjük, hogy a Texas Tech gárdája lett a Big 12 konferencia mumusa, hisz Tubby Smith alakulata bármikor képes arra, hogy akármelyik nagyot elkapja. Az Oklahoma otthonában is erőteljesen kezdtek, hisz lényegében már az első húsz percben lemosták ellenlábasukat. Végig remekelt Robert Turner (16 pont, 5 gólpassz) és Jaye Crockett (10 pont, 8 lepattanó) kettőse. A nagyszünetet követően próbálta kozmetikázni az eredményt a Sooners, ám Cameron Clark (16 pont, 6 lepattanó) és Isaiah Cousins (12 pont, 4 lepattanó) erejéből már csak a szépítésre futotta. 

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal az Evansville (11-15) spílere D.J. Balentine érdemelte ki, aki az Illinois State (13-12) elleni 104-98 arányban megnyert mérkőzésből 38 ponttal, 6 lepattanóval és 5 gólpasszal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus