Napi tananyag: Napier a clutch király

Shabazz Napier folytatja repertoárjának bővítését ezúttal egy nem mindennapi utolsó másodperces dobással fűszerezve…

A nap mérkőzése

# 15 Florida (6-2) – # 12 Connecticut (8-0) 64-65

Egy nem akármilyen mérkőzésre került sor a Florida illetőleg a Connecticut csapatai között. Talán nem lövünk nagyon mellé, ha azt mondjuk, hogy év eddigi egyik legjobb összecsapásának lehettünk szemtanúi. A két csapat végig egymás kezeiből kaparta ki a vezetést. Hazai oldalon elsősorban Shabazz Napier (26 pont, 4 lepattanó) és DeAndre Daniels (14 pont, 7 lepattanó), míg a vendégeknél Casey Prather (19 pont, 7 lepattanó) és Patric Young (17 pont, 7 lepattanó) duója virgonckodott. Az véghajrá nem volt mindennapi. 62-59-es floridai vezetésnél ugyanis Napier egy fantasztikus triplát hintett miközben még faultolták is, így a bűntetővel immáron 63-62 arányban a Huskies vezetett. Erre pillanatok alatt válaszolt Michael Frazier egy viszonylag könnyű ziccerrel, így ismételten a Gatorsnál volt az előny. Napier természetesen magára vállalta az utolsó támadást is, ami előbb egy szörnyű dobást eredményezett, majd a saját labdáját visszaszedvén a dudaszó pillanatában csak behintette azt a kettest, amivel a Uconn megőrizte veretlenségét.   

A nap meglepetése

Western Kentucky (4-3) – Bowling Green (3-4) 62-74

Mivel mára virradóan nem játszottak túlontúl sok mérkőzést, így a nap meglepetése is egy viszonylag egyszerűbb összecsapás lett. A hazai pályán játszó Bowling Green Spencer Parker (20 pont, 6 lepattanó), Richaun Holmes (18 pont, 7 lepattanó) és Craig Sealy (13 pont, 8 lepattanó) triójának irányításával magabiztosan végig vezetve verte a jobb mérleggel büszkélkedő Western Kentucky-t. Vendégoldalon T.J. Price (24 pont, 4 lepattanó, 4 labdaszerzés) és George Fent (11 pont, 8 lepattanó) kettőse kapart.  

A nap embere:

A nap embere címet ezúttal az # 17 Iowa State (6-0) játékosa Dustin Hogue érdemelte ki, aki 22 ponttal és 16 lepattanóval járult hozzá csapata főlényes 99-70-es győzelméhez az Auburn (4-2) ellenében. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus