Napi tananyag: Narancslé a zónában

A Syracuse nyerte a védelmek csatáját, mialatt az Illinois is elveszítette veretlenségét…

A nap mérkőzése

# 4 Syracuse (8-0) - # 25 Indiana (6-2) 69-52

Érdekes módon a mai nap legjobb mérkőzésének egy olyan csatát választottunk, amely viszonylag simán eldőlt, ellenben előzetesen mégis ez ígérkezett az est rangadójának. A liga talán két legjobban védekező alakulata feszült egymásnak a Big Ten/ACC Challange keretében. Az első félidőben még viszonylag szépen tapadt ellenfelére a megfiatalított Hoosiers elsősorban Noah Vonley (17 pont, 6 lepattanó) és Yogi Ferrell (12 pont) duójának közreműködésével. A fordulást követően azonban inkább már a Syracuse akarata érvényesült. Trevor Conney (21 pont) élete egyik legjobb dobóformáját nyújtotta mialatt Tyler Ennis (17 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz) és C.J. Fair (15 pont, 4 lepattanó) szépen a kezei alá dolgoztak. Magabiztos narancsos siker, hisz újra győzött az a rettegett zóna.

A nap meglepetése

Illinois (7-1) – Georgia Tech (6-3) 64-67

Habár az Illinois nem szerepelt a Top 25-ös rangsorban veretlenségének elvesztése mégis egyfajta meglepetéssel ér fel. Pláne úgy, hogy egy rettenetesen érdekes mérkőzésnek lehetett szemtanúja a nagyérdemű. Az első játékrészben fej-fej mellett haladt a két gárda. A nagyszünetet követően azonban inkább az Illinois akarata érvényesült Rayvonte Rice (24 pont) és Joseph Bertrand (10 pont, 6 lepattanó) vezéreltének köszönhetően. 6 perccel a mérkőzés vége előtt az Illini 12 pontos előnye birtokában talán már túlságosan is a zsebében érezte a győzelem illatát. A Georgie Tech azonban nem hagyta magát és egy hatalmas futással zárva az összecsapást fordított megfosztotta így veretlenségétől a vendégeket. Robert Carter (21 pont, 9 lepattanó) az utolsó fél percen belül dobta a győztes kosarat, míg Marcus Georges-Hunt (20 pont) a futás alatt végig legfőbb segítőjeként tündökölt. Immáron már az Illinois sem veretlen. 

A nap embere:

A nap legjobbja ezúttal a Winthrop (5-2) – Virginia Tech (6-3) mérkőzésről került ki a végzős Jarrell Eddie személyében, aki 34 ponttal és 7 lepattanóval járult hozzá csapata a Virginia Tech 81-63 arányú győzelméhez. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus