Napi tananyag: Parker kisujjból

Jabari Parker egy félidő alatt eldöntötte a Gardner Webb elleni összecsapást, mialatt a New Orleans remek meccset játszott a UTEP ellenében.

A nap mérkőzése

Gardner Webb (6-6) - # 13 Duke (8-2) 66-85

Hazai pályán a Duke nem sok esélyt kínált a Gardner Webb számár, hisz Jabari Parker (21 pont, 6 lepattanó) vezetésével már az első félidőben leamortizálták ellenlábasukat. Húsz perc bőven elegendő volt számukra ahhoz, hogy nem kevesebb, mint 53 ponttal terheljék meg kihívójuk kosarát. Parker mellett Andre Dawkins (18 pont) és Quinn Cook (16 pont, 4 lepattanó, 9 gólpassz) kettőse is remekelt. A fordulást követően ugyan kissé alábbhagyott a lendület, ám Jerome Hill (22 pont, 9 lepattanó) és Donta Harper (13 pont) duójától csak a húsz pont körüli differencia megtartása volt reális. 

A nap meglepetése

New Orleans (3-4) – UTEP (5-5) 71-69

Eléggé nehéz dolgunk volt a nap meglepetésének kiválasztását illetően, hisz mindössze egyetlen rangsorolt gárda lépett ezen a játéknapon parkettre. Végezetül egy olyan összecsapásra bólintottunk rá, amelyen két korábban jóval komolyabbnak titulált csapat találkozott. A 90-es években, mind a UTEP, mind a New Orleans sokkal komolyabb presztízzsel bírt, mint manapság. Ennek megfelelően egy nagyszerű meccs kerekedett, amelyet végül egy kihagyott büntető döntött el. A hazai UTEP kezdett jobban, köszönhetően Jalen Ragland (19 pont), Vince Hunter (17 pont, 6 lepattanó) és John Bohannon (11 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz) triója révén. A fordulást követően Matt Derenbecker (12 pont, 9 lepattanó) és Cory Dixon (12 pont, 6 lepattanó) kettőse próbálta kozmetikázni az eredményt, ám Kevin Hill kihagyott büntetője megpecsételte a vendégek sorsát.     

 A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Canisius (7-4) spílere Billy Baron érdemelte ki, aki a Holy Cross (5-5) elleni 83-73 arányban megnyert mérkőzésből 31 ponttal, 9 lepattanóval és 5 gólpasszal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus