Napi tananyag: Rangsoroltak parolája

Hatalmas csatát hozott az oklahomai állami rangadó, mialatt a Duke magabiztosan győzött Pittsburghben.

A nap mérkőzése

# 12 Oklahoma State (16-4) – # 23 Oklahoma (17-4) 76-88

Nem akármilyen rangadóra került sor az oklahomai Normanben, hisz a Oklahoma az Oklahoma State csapatát fogadta, ráadásul úgy, hogy immáron mindkét gárda a Top 25-ös rangsor tagja. A házigazda nagyon jól kezdte a mérkőzést Jordan Woodard (18 pont, 4 lepattanó), Ryan Spangler (15 pont, 17 lepattanó) és Tyler Neal (15 pont) hármasának vezérletével a félidőben már nyolc ponttal vezettek. A nagyszünetet követően próbálta ugyan kozmetikázni az eredményt az OSU, ám Marcus Smart (22 pont, 4 lepattanó), Phil Forte (20 pont) és Markel Brown (18 pont, 7 lepattanó) triója mellé érdemben nem tudott más felnőni, így a csapatként sokkal jobban muzsikáló Sooners egy nagyon fontos győzelmet aratott. 

A nap meglepetése

# 16 Duke (17-4) – # 18 Pittsburgh (18-3) 80-65

Bár meglepetést nem hozott, de mégis nagyon érdekes mérkőzésnek számított a Pittsburgh és a Duke összecsapása, hisz a két gárda első ízben futott össze az ACC keretein belül. Jabari Parker (21 pont, 11 lepattanó) fantasztikusan kezdte a mérkőzést, ráadásul Andre Dawkins (20 pont) és Amile Jefferson (14 pont, 10 lepattanó) kettőse is szépen a kezei alá dolgozott. Ennek ellenére Lamar Patterson (14 pont, 5 lepattanó) és Talib Zana (11 pont, 11 lepattanó) duója révén sokáig tapadt a házigazda, ám a végjátékra összeomlottak, így magabiztos győzelmet aratott a Blue Devils. 

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Texas-Southern (9-10) spílere Aaric Murray érdemelte ki, aki az Arkansas-Pine Bluff (4-15) elleni 72-71 arányban megnyert mérkőzésből 34 ponttal és 8 lepattanóval vette ki a részét. Murray az első, aki immáron harmadik alkalommal érdemli ki a nap játékosa címet ebben a szezonban.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus