Napi tananyag: Remek meccsek a pezsgő mellé

Szilveszter estéjén az NCAA sem pihent, így egészen remek kis mérkőzésekkel búcsúztatták az óévet.

A nap mérkőzése

# 15 Villanova (12-1) – Butler (10-3) 76-73 h.u.

Nem akármilyen mérkőzést hozott a rangsorolt Villanova illetőleg a Top 25-be vágyó Butler parolája. A csapatok végig fej-fej mellett haladtak, habár összességében a kiemelt gárda kezdett jobban, elsősorban JayVaughn Pinkston (22 pont, 4 lepattanó), Darrun Hilliard (15 pont, 4 lepattanó) illetőleg Josh Hart (10 pont) triója révén. A házigazda ellenben végig tapadt, köszönhetően Kellen Dunham (22 pont) és a padról érkező Elijah Brown (19 pont, 5 lepattanó) kettősének. 66-64-es Villanova vezetésnél, már csak mindössze 24 másodperc volt hátra, amikor Dunham egyenlített és mivel a vendégeknek erre már nem volt érdemi válasza így jöhetett az ötperces ráadás. A hosszabbításban is többnyire Dunham próbálkozott ám a dobásai ekkor már nem igazán ültek, ellenben a Villa remekül sáfárkodott az idővel, és ennek okán, ha csak nehezen is, de megnyerték az összecsapást.

   

A nap meglepetése

# 10 Connecticut (11-2) – Houston (9-5) 71-75

Nem kezdődtek valami fényesen az American Athletic Conference küzdelmei a Connecticut számára, hisz az utóbbi időben egyre jobb formát mutató Houston tréfálta meg őket. A házigazda már az első félidőben állva hagyta rangsorolt ellenlábasát TaShawn Thomas (23 pont, 8 lepattanó), Jherrod Stiggers (17 pont) valamint Denrad Knowles (13 pont, 9 lepattanó) hármasa révén. A fordulást követően bekapcsolta a rakétáit Shabazz Napier (27 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz), akinek hű segítőjeként tündökölt a Ryan Boatright (19 pont, 9 gólpassz) és a DeAndre Daniels (12 pont, 5 lepattanó) által alkotott kettős. A végjátékban volt lehetősége a győzelemért támadnia a vendégeknek, azonban Napier előbb kapott egy irgalmatlanul nagy sapkát, majd egy triplát is elhibázott, így a Houston szolgáltatta a 2014-es esztendő első meglepetését.    

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal az # 11 Iowa State (12-0) spílere DeAndre Kane érdemelte ki, aki a Northern Illinois (5-6) elleni 99-63 arányban megnyert mérkőzésből 16 ponttal, 8 lepattanóval és 12 gólpasszal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus