Napi tananyag: Robog az első kiemelt

Az Arizona az esélyeknek megfelelően magabiztos volt, ellenben a Notre Dame csúnya zakóba szaladt bele…

A nap mérkőzése

New Mexico State (7-5) – # 1 Arizona (10-0) 48-74

Az első helyen rangsorolt Arizona a tegnapi napon a New Mexico State otthonába látogatott. A házigazda az esélytelenek nyugalmával kezdte a mérkőzést, amelynek okán az első húsz percben Daniel Mullings (18 pont) révén viszonylag jól is tartották magukat. A nagyszünetet követően azonban megrázta magát a Wildcats. Brandon Ashley (15 pont, 6 lepattanó), Kaleb Tarczewski (14 pont, 5 lepattanó) és Rondae Hollis-Jefferson (12 pont, 8 lepattanó) hármasának remeklésére Nick Johnson 360 fokos zsákolása tette fel a pontot. Magabiztos, papírforma győzelem. 

A nap meglepetése

North Dakota State (7-3) – Notre Dame (7-3) 73-69

Épp a minap számoltunk be arról, hogy a Notre Dame minden erejével igyekszik beverekedni magát a legjobb 25 közzé, azonban a North Dakota State elleni összecsapás, pont, hogy nem erről adott tanúbizonyságot. A vendégek már az első félidőben remekeltek elsősorban Marshall Bjorklund (26 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) és Lawrence Alexander (16 pont, 14 lepattanó) kettőse révén. A félidőben egy remek színházi előadás keretében gyűjtöttek pénzt hátrányos helyzetű gyermekek számára, amelyből a Notre Dame egykori kiválóságai is kivették részüket. A második félidő elején próbálta magát megrázni az ír armada, amiből elsősorban Pat Connaughton (21 pont, 6 lepattanó) és Eric Atkins (12 pont, 4 gólpassz) duója vette ki a részét. A végjátékban azonban ismét csak a vendégek brillíroztak, így meglepetésre a North Dakota State gárdája hagyhatta el győztesen a parkettet. 

 A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Bowling Green (4-5) kosarasa Richaun Holmes érdemelte ki, aki csapata a North Dakota (2-6) elleni 79-69-es győzelme alkalmával, 21 ponttal, 14 lepattanóval, 7 blokkal és 4 gólpasszal járult hozzá a sikerhez.   

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus